Όταν υποχρεώθηκαν να... φορέσουν γάντια!

To είδαμε και αυτό! Τον Πεπ Γκουαρντιόλα να χάνει δύο τερματοφύλακές του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αταλάντα και τον Κάιλ Γουόκερ να αναλαμβάνει στα τελευταία λεπτά της συνάντησης χρέη τερματοφύλακα! Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε να αφήσει τη θέση του και να φορέσει γάντια!  



Όταν υποχρεώθηκαν να... φορέσουν γάντια!

Ξεκινάμε από τους... παλιούς.

Ο Ρίο Φέρντιναντ πήρε το ρίσκο και κάθισε κάτω από τα γκολπόστ στην αναμέτρηση του Κυπέλλου ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Πόρτσμουθ! H αλήθεια είναι ότι ανέλαβε δύσκολη αποστολή, αφού έπρεπε να υπερασπιστεί την εστία της Γιουνάιτεντ σε εκτέλεση πέναλτι!

Συνεχίζουμε με τον επιθετικό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, ο οποίος δοκίμασε τα... αντανακλαστικά του στην νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για το Γιουρόπα Λιγκ! Μάλιστα, στην πρώτη του προσπάθεια... δέχτηκε γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ των Αρκάδων.

Ξανά πίσω και στην εποχή που ο μετέπειτα αρχηγός της Έβερτον, Φιλ Γιαγκέλκα, φόρεσε τα γάντια της πρώτης ομάδας του, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στο παιχνίδι ενάντια στην Άρσεναλ, ο Άγγλος αμυντικός υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας και μάλιστα την κράτησε όρθια, χαρίζοντάς της σπουδαία νίκη με σκορ 1-0.

Ακόμα ένας θρύλος που αναγκάστηκε να εκτελέσει χρέη τερματοφύλακα ήταν ο αμυντικός της Τσέσλι, Τζον Τέρι. Το 2006 στην αναμέτρηση με την Ρέντινγκ, ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλε» κλήθηκε να καλύψει το κενό στην εστία. Ο Τσεχ τραυματίστηκε και πήγε στο νοσοκομείο, ενώ αργότερα και ο Κουντιτσίνι αναγκάστηκε – λόγω χτυπήματος – να βγει από το γήπεδο!