Αυτό ήταν ένα ματς από το μέλλον!

Ο τρόπος με τον οποίο ο Άγιαξ προσπάθησε να παίξει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο τρόπος με τον οποίο η Τσέλσι νίκησε στο Άμστερνταμ και αντέδρασε στο Λονδίνο στο μαγικό 4-4, δείχνουν πόσο δυνατό θα είναι το ποδόσφαιρο και κυρίως το Τσάμπιονς Λιγκ τα επόμενα 10 χρόνια! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Αυτό ήταν ένα ματς από το μέλλον!

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Άγιαξ απέδειξε τη φιλοσοφία πάνω στην οποία θα βαδίσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια και κυρίως οι αναμετρήσεις στο κορυφαίο επίπεδο, στην πιο λαμπερή ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Όπως το έκανε και πέρυσι στη Μαδρίτη, έπειτα στο Τορίνο, έπειτα στην έδρα της Τότεναμ κι ας έφυγε από εκεί με ήττα παίζοντας εξαιρετικά, έτσι και στο γήπεδο της Τσέλσι ο Αίαντας έδωσε συνέχεια στις εμφανίσεις με καλό ποδόσφαιρο σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Η αγωνιστική φιλοσοφία του Άγιαξ με την στρατηγική που επιλέγει για τις αναμετρήσεις μακριά από το Άμστερνταμ και η έλλειψη φόβου και υπερβολικού σεβασμού στον αντίπαλο και το «σπίτι» του καθενός, είναι η πορεία που θ' ακολουθήσουν οι μεγάλες ομάδες μέσα στην επόμενη 10ετία και η ομάδα του Τεν Χαγκ το έχει εφαρμόσει στον απόλυτο βαθμό.

Στο τρομερό παιχνίδι που όλος ο κόσμος χάρηκε την Τρίτη, η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ωρίμασε ακόμα περισσότερο. Άλλες κι άλλες μεγάλες ομάδες όταν τα παιχνίδια παίρνουν τόσο αρνητική τροπή πετούν λευκή πετσέτα και δεν έχουν δυνάμεις και ψυχικά αποθέματα για να συνεχίσουν την προσπάθεια, όμως, οι «μπλε» κατάφεραν να φέρουν ένα ολόκληρο ματς τούμπα από το 1-4 και μάλιστα να φτάσουν και σε 5ο γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε για το χέρι του Άμπραχαμ.

Για το θέμα της διαιτησίας, πάντως, ο Τζιανλούκα Ρόκι έδειξε πως ήταν το απόλυτο αφεντικό και οι υποδείξεις του ήταν σεμιναριακές, ειδικά στην περίπτωση με τις δύο ταυτόχρονες αποβολές σε Μπλιντ και Φέλτμαν. Ακολουθούσε τη φάση, άφησε το πλεονέκτημα, είδε και το χέρι και όταν πλέον σταμάτησε η εξέλιξη, έδειξε τη δεύτερη κίτρινη στους δύο ποδοσφαιριστές του Αίαντα με συνοπτικές διαδικασίες έχοντας ξεκάθαρη άποψη για ό,τι είχε συμβεί στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πήγε στο βίντεο, δεν έμεινε ν' ακούει τον VAR και είχε εμπιστοσύνη στην κρίση του που αποδείχθηκε και ολόσωστη.

Μάλιστα, στο γκολ του Αθπιλικουέτα που μείωσε σε 4-3, άκουσε τον βοηθό του για το αν υπήρχε οφσάιντ στον Ισπανό που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κι όταν του το επιβεβαίωσαν και στο ακουστικό του, ύψωσε τον αντίχειρα για να συγχαρεί τον linesman για την ετοιμότητά του και το γεγονός πως κράτησε χαμηλά το σημαιάκι του.

Αυτό το παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με όσα έδειξαν οι δύο ομάδες, με την πυγμή του Άγιαξ εκτός έδρας, αλλά και το τεράστιο μάθημα και τη συμπεριφορά της Τσέλσι, δείχνει το δρόμο για το ποδόσφαιρο του μέλλοντος. Γιατί αυτό το παιχνίδι, ήρθε... πραγματικά από το μέλλον του κορυφαίου επιπέδου και του Τσάμπιονς Λιγκ.