Ρις Τζέιμς: Ο νεότερος σκόρερ της Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ! (vid)

Ο 19χρονος δεξιός οπισθοφύλακας σκόραρε στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 4-4 για την Τσέλσι απέναντι στον Άγιαξ, για να γίνει ο νεότερος σκόρερ των «μπλε» στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Ρις Τζέιμς: Ο νεότερος σκόρερ της Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ! (vid)

Ο Άγγλος αμυντικός βρέθηκε εκεί ακριβώς που έπρεπε μετά την κεφαλιά του Τομόρι στο δοκάρι στο 74ο λεπτό για να ισοφαρίσει και να κάνει την ολική επαναφορά για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στη μαγική ποδοσφαιρική βραδιά στο Λονδίνο και μια από τις πιο εντυπωσιακές της Τσέλσι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Ρις Τζέιμς κατάφερε να γίνει ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της παρουσίας της ομάδας του στον λαμπερό θεσμό!

Το γκολ του επιτεύχθηκε σε ηλικία 19 ετών και 332 ημερών, ξεπερνώντας τα 20 χρόνια και τις 284 ημέρες του Αριέν Ρόμπεν που είχε χριστεί σκόρερ με τη μπλε φανέλα σε ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Νοέμβριο του 2004.

Ακόμα πιο πίσω, βρίσκεται ο άλλοτε Βραζιλιάνος χαφ του συλλόγου, Όσκαρ, σε αναμέτρηση με τη Γιουβέντους τον Σεπτέμβρη του 2012, όταν ήταν 21 ετών και 10 ημερών...

 

Κώστας Ζάλιαρης