Όσο έπρεπε για την κορυφή η Λίβερπουλ (vid)

Δίχως το παραμικρό πρόβλημα αν και προσωρινά ισοφαρίστηκε, η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-1 απέναντι στη Γκενκ, πήρε την τρίτη της νίκη στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του 5ου γκρουπ! Βαϊνάλντουμ και Τσάμπερλεϊν τα γκολ στο «Άνφιλντ» λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τη Σίτι...



Όσο έπρεπε για την κορυφή η Λίβερπουλ (vid)

Η Λίβερπουλ ήταν αρκετά άνετη απέναντι στη Γκενκ και παρ' όλα αυτά πήγε στ' αποδυτήρια με το σκορ στην ισοπαλία, έχοντας ν' αντιμετωπίσει μόλις μια καλή επίθεση από τους Βέλγους σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά! Η ομάδα του Κλοπ, με τον Τσάμπερλεϊν σε αρκετά καλή βραδιά στον σχηματισμό του ρόμβου με τον οποίο παρουσιάστηκαν μεσοεπιθετικά οι «κόκκινοι», προηγήθηκαν με το έξυπνο γκολ του Βαϊνάλντουμ στο 14'. Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών στο πρώτο δοκάρι από το γέμισμα του Μίλνερ για να «τσιμπήσει» τη μπάλα και να σκοράρει. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν τον έλεγχο, όμως, στο 40', με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ να έχει διώξει σε κόρνερ μια προσπάθεια της Γκενκ να επιτεθεί, ο Σαμάτα με κεφαλιά νικώντας στον αέρα τον Μίλνερ, έκανε το 1-1!

Ο Τσάμπερλεϊν είχε κέφια και μάλλον δημιούργησε μια ιδιαίτερη σχέση με τη Γκενκ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έφτασε στα τρία γκολ απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, μετά τα δύο εκπληκτικά τέρματα που είχε πετύχει στο εκτός έδρας παιχνίδι. Στο 55ο λεπτό του αγώνα στο «Άνφιλντ», ο Σαλάχ τον βρήκε στα όρια της περιοχής, ο Άγγλος είχε πλάτη στην εστία, όμως, γύρισε αμέσως και με χαμηλό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία για να δώσει νέο προβάδισμα στην ομάδα του με εντυπωσιακό τρόπο. Η Λίβερπουλ ανέβασε πολλά κορμιά, οι Βέλγοι άρχισαν να δείχνουν κουρασμένοι και ανήμποροι να διαχειριστούν το παιχνίδι, με τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ να έχουν την ευχέρεια να ηρεμήσει και να σκεφτεί και λίγο το ντέρμπι της Κυριακής, αφού δεν διέτρεχε τον παραμικρό κίνδυνο από τους Βέλγους. Το 2-1 επιβεβαιώθηκε ως τελικό σκορ και σε συνδυασμό με το 1-1 της Νάπολι απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ, η ομάδα του Κλοπ ανέβηκε στην κορυφή του 5ου ομίλου.

 

Η βαθμολογία του 5ου γκρουπ:

1.Λίβερπουλ 9

2.Νάπολι 8

3.Ζάλτσμπουργκ 4

4.Γκενκ 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Κεϊτά (74' Ρόμπερτσον), Σαλάχ, Τσάμπερλεϊν (75' Μανέ), Οριγκί (89' Φιρμίνο)

Γκενκ: Κουκ, Κουέστα, Ντεβάεστ, Λουκούμι, Μέλε, Χροσόβσκι (85' Μπονγκόντα), Μπεργκ, Χέινεν, Ντε Νορ (85' Ονουάκου), Ίτο (68' Εντονγκαλά), Σαμάτα

Κώστας Ζάλιαρης