Γκουρδιόλα: «Ήθελα Αγγλία και ξαφνικά... προέκυψε η Μπάγερν» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήθελε να βρεθεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο από την εποχή που αποχώρησε από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ωστόσο, όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία της Μπάγερν Μονάχου, έβαλε σε αναμονή τη μεγάλη του επιθυμία...  



Γκουρδιόλα: «Ήθελα Αγγλία και ξαφνικά... προέκυψε η Μπάγερν» (vid)

Ο Καταλανός προπονητής των απόλυτων κυρίαρχων του αγγλικού ποδοσφαίρου, αποκάλυψε πως στο μυαλό του υπήρχε μονάχα η Πρέμιερ Λιγκ πριν από αρκετά χρόνια, όταν πλέον είχε βάλει τέλος στην τρομερά επιτυχημένη θητεία του στη Μπαρτσελόνα.

«Ήθελα να κάνω διάλειμμα και ξαφνικά προέκυψε η Μπάγερν Μονάχου. Και δεν μπορείς να πεις όχι... Ίσως η Μπάγερν σε καλεί μια φορά στη ζωή σου και πρέπει να πας όταν σου δοθεί η ευκαιρία. Πάντοτε έλεγα ότι μετά τη Μπαρτσελόνα θα πήγαινα στην Αγγλία γιατί ήξερα ότι υπήρχαν τέσσερις – πέντε πολύ ενδιαφέρουσες ομάδες εκεί, αλλά ίσως και να ήταν αρκετά νωρίς. Οπότε επέλεξα τη μοναδική ευκαιρία της Μπάγερν.

Ήταν τρομερή πρόκληση, εξαιρετικό κλαμπ. Ανέλαβα μια ομάδα που μόλις είχε κατακτήσει το τρεμπλ τότε και δεν ήταν εύκολο να βάλεις τις δικές σου διαφορετικές ιδέες στην ομάδα. Ήταν τρία υπέροχα χρόνια στη ζωή μου η θητεία μου εκεί» είπε ο Πεπ στην εκπομπή του BT Sport, What I wore.

Όταν η κουβέντα πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν σαφής, λέγοντας πως: «Είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου όταν συμφώνησα να έρθω στην ομάδα. Είναι εκπληκτικό το κλαμπ, με οργάνωση και τρομερούς ανθρώπους που δουλεύουν εδώ. Η διοίκηση με στήριξε πολύ ακόμα και στον πρώτο μου χρόνο στην ομάδα, όταν δεν κερδίζαμε τόσο. Οι πρόσφατες δυο σεζόν αποδείχθηκαν εξαιρετικές». 

Κώστας Ζάλιαρης