Απίστευτη Λίβερπουλ: «Άκυρο» σε πεντάστερο ξενοδοχείο λόγω των... ανθρώπινων δικαιωμάτων

Μία αξιέπαινη και ταυτόχρονα απίστευτη κίνηση πραγματοποίησε η ομάδα της Λίβερπουλ, η οποία έριξε «άκυρο» σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων που της προσφέρθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ο λόγος; Οι κάκιστες συνθήκες εργασίας που θα έπρεπε να δουλέψει το προσωπικό.



Απίστευτη Λίβερπουλ: «Άκυρο» σε πεντάστερο ξενοδοχείο λόγω των... ανθρώπινων δικαιωμάτων

Μία απίστευτη κίνηση φάνηκε αρκετή να επιβεβαιώσει γι' ακόμη μία φορά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ αποτελεί εδώ και χρόνια κάτι παραπάνω από μία... ποδοσφαιρική ομάδα!

Ο λόγος;

Οι «κόκκινοι» λαμβάνοντας μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2019, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ την περίοδο 11 με 21 Δεκεμβρίου, τους προσφέρθηκε πεντάστερο ξενοδοχείο για την διαμονή τους, πρόταση η οποία αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για ομάδες τέτοιου βεληνικούς.

Όμως, η ομάδα σκεπτόμενη τις κάκιστες συνθήκες που θα έπρεπε να εργαστεί όλο το προσωπικό του ξενοδοχείο έριξε ένα μεγαλοπρεπές... «άκυρο».

Συγκεκριμένα, με τον ερχομό της πρωταθλήτριας Ευρώπης οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου θα δούλευαν 12 ώρες βάρδια σε θερμοκρασία 45 βαθμούς Κελσίου, με αμοιβή μόλις οχτώ λίρες την ημέρα, κάτι το οποίο θα παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όπως φάνηκε οι «κόκκινοι» δεν θέλησαν να συμβάλλουν σε αυτό.

Έτσι, ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του όχι απλά ακύρωσαν ένα ξενοδοχείο αλλά ταυτόχρονα έδωσαν και ένα κοινωνικό μήνυμα το οποίο θα μπορούσε να υιοθετηθεί σαν κίνηση κι από άλλες ομάδες.

Μαρίνος Πάντζης