Ζορζίνιο : Από τη «γιούχα»…στην αποθέωση!

Η Τσέλσι πέρασε και από το «Vicarage Road» με σκορ 2-1 κόντρα στην ουραγό Γουότφορντ, βάζοντας άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι, με τον Ζορζίνιο να πραγματοποιεί άλλη μια μεστή εμφάνιση. Ο Ιταλός έχει «μεταμορφωθεί» και οι άνθρωποι της Τσέλσι τρίβουν τα χέρια τους!  



Ζορζίνιο : Από τη «γιούχα»…στην αποθέωση!

Μάρτιος του 2019… Η Τσέλσι γκελάρει εντός έδρας με την Γουλβς και ο Ζορζίνιο είναι ο ποδοσφαιριστής που αποδοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλο.Η Τσέλσι ήταν σε κακό φεγγάρι εκείνο το διάστημα, έχοντας δεχτεί 4 γκολ από την Μπόρνμουθ και 6 από την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μαουρίτσιο Σάρι που ήταν και ο άνθρωπος που τον πήρε στο Λονδίνο έφυγε και ο Ζορζίνιο πλέον είναι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ!

«Είμαι ήρεμος. Είναι λογικό να υπάρχει δυσφορία στις εξέδρες όταν δεν κερδίζουμε. Οι φίλαθλοι έχουν κάθε δικαίωμα να παραπονιούνται αλλά εγώ παραμένω ήρεμος. Θα συνεχίσω να δουλεύω και είμαι σίγουρος πως μπορώ να αποδείξω την αξία μου και να τους κάνω να αλλάξουν γνώμη». Αυτές ήταν η πρώτες κουβέντες του Ιταλού μετά από εκείνο το παιχνίδι εναντίον των «λύκων»! Οχτώ μήνες στο ποδόσφαιρο είναι πάρα πολλοί. Ο Ζορζίνιο μέσα σε αυτούς τους οχτώ μήνες έχει καταφέρει χωρίς καμία αμφιβολία να αντιστρέψει το κλίμα προς το πρόσωπο του και πλέον είναι ένας από τους πιο αγαπητούς του «Στάμφορντ Μπριτζ»! Τόσο που πλέον οι οπαδοί της Τσέλσι του έχουν βγάλει και σύνθημα!

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου πριν από το εκτός έδρας παιχνίδι της Τσέλσι με την Γουότφορντ ο Φρανκ Λάμπαρντ ρωτήθηκε για την σημασία που έχει ο Ζορζίνιο στην ομάδα.

«Έχω να το πω. Είχα παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του πέρσι. Είχε μερικά δύσκολα διαστήματα άλλα μου άρεσε η γενναιότητα που είχε με την μπάλα στα πόδια καθώς πάντοτε ήθελε να περνάει από εκείνον. Από την πρώτη μας προπόνηση κιόλας κατάλαβα τις δυνατότητες του και ήξερα ακριβώς τι ήθελα να πάρω από εκείνον. Εκτός από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες όμως έχει και ηγετικά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ως ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα των αποδυτηρίων.

Αυτός ήταν και ο λόγος που του έδωσα το χρίσμα του υπαρχηγού. Είναι ένας από τους παίκτες που επηρεάζουν τους συμπαίκτες τους, πριν από ένα παιχνίδι. Οι φίλαθλοι μας έχουν επίσης καταλάβει πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα. Τα δίνει όλα για τη φανέλα και συνεπώς είναι απολύτως φυσιολογικό να γνωρίζει την αποθέωση».

Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια τα οποία είπε ο Λάμπαρντ. Πώς να μην τον αποθεώσει άλλωστε! Ο Ιταλός με βραζιλιάνικη καταγωγή, είναι ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι με τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες (865), με τα περισσότερα κοψίματα (26) και με τα περισσότερα τάκλιν (27). Όλα αυτά χωρίς να έχει δίπλα του τον Ενγκολό Καντέ! Στην νίκη της Τσέλσι κόντρα στις «σφήκες» έκανε ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση. Ο Ζορζίνιο είχε 138 επαφές με την μπάλα,93% ποσοστό επιτυχίας μεταβιβάσεων και φυσικά την απίθανη ασίστ στο γκολ του Τάμι Έιμπραχαμ!

 

 

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό που αποδεικνύει ξεκάθαρα την επιρροή του στο παιχνίδι των «μπλε» είναι πως μαζί με τον Ματέο Κόβασιτς είχαν ποσοστό κατοχής 22,5% ενώ όλη η ομάδα της Γουότφορντ είχε 33%!

Ο Ζορζίνιο αναδεικνύεται στον πιο σημαντικό ποδοσφαιριστή του Φρανκ Λάμπαρντ! Ο Ιταλός είναι το κομμάτι του παζλ με το οποίο ο «Φρανκι» έχει συνδέσει μέχρι στιγμής την απειρία του ρόστερ με την εμπειρία!

Σε κάθε παιχνίδι είναι ο ποδοσφαιριστής που φωνάζει και εμψυχώνει την ομάδα, είναι ο ποδοσφαιριστής που σε κάθε «κοκορομαχία» είναι εκεί για να προστατέψει τον συμπαίκτη του! Το «παιδί του Σάρι» είναι πλέον το «παιδί του Φράνκι»!

Ανδρέας Σουλάι