Αν η Σίτι αφήσει χώρο, το LeagueCup είναι μεγάλη ευκαιρία για τους άλλους...

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τα δεδομένα που έχουν πλέον διαμορφωθεί στο LeagueCup μετά και τα ματς των «16» και τη μεγάλη ευκαιρία που θα έχουν οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες αν η Σίτι... κάνει στην άκρη στη διοργάνωση.  



Αν η Σίτι αφήσει χώρο, το LeagueCup είναι μεγάλη ευκαιρία για τους άλλους...

Ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, έχουν καταφέρει να βρεθούν αυτή τη στιγμή στα προημιτελικά οι Όξφορντ και Κόλτσεστερ, με την καθεμιά τους να έχει πετύχει κάτι τρομερά σημαντικό δεδομένης και της τελευταίας φοράς που βρέθηκαν σε αυτό το σημείο του θεσμού.

Η μεν Όξφορντ άφησε εκτός συνέχειας τη Σάντερλαντ επικρατώντας των «μαυρόγατων» στα πέναλτι για να φτάσει στους «8» για πρώτη φορά από το 1987, ενώ, η Κόλτσεστερ ξεπέρασε το εμπόδιο της Κρόουλι για να βρεθεί στα προημιτελικά πρώτη φορά από το 1974.

Βέβαια, αυτές οι δύο ομάδες που κατάφεραν να βρεθούν σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, είχαν τη δυσκολότερη κλήρωση που θα μπορούσε να τους προκύψει από το πρωί, αφού έπεσαν πάνω στους συλλόγους του Μάντσεστερ, οι οποίοι απέφυγαν τη δική τους «μάχη» και μάλλον... κρατιούνται για φτάσουν μέχρι το φινάλε.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι μια καλή ευκαιρία για όσες απέμειναν, να προχωρήσουν αρκετά και να κάνουν λίγο πιο ξεχωριστή τη φετινή τους σεζόν. Η Τσέλσι ναι μεν θα ήθελε να πάρει έναν τίτλο σε αυτή την πρώτη χρονιά του Φρανκ Λάμπαρντ που βέβαια έχει στόχο να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο κι όχι τόσο τις διακρίσεις από το ξεκίνημα, ωστόσο, δεν τα κατάφερε το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στη Γιουνάιτεντ.

Η Έβερτον έπεσε πάνω στη Λέστερ και έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να φτάσει μέχρι το επόμενο στάδιο του Carabao Cup, ενώ, η Βίλα που έστειλε εκτός τη Γουλβς (η οποία έφτασε στα 21 ματς μέχρι τα... τέλη Οκτώβρη για την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά), θα παίξει πλέον με τη Λίβερπουλ. Εκεί, ίσως έχει ένα αβαντάζ με δεδομένο πως ο Κλοπ – που γκρίνιαξε για το πρόγραμμα της ομάδας και που ανάγκασε την Football League να βρει πλέον νέα ημερομηνία λόγω του φορτωμένου Δεκεμβρίου – θα χρησιμοποιήσει πάλι τα νεαρά παιδιά και... ό,τι βγει.

Γενικά, είναι μια διοργάνωση που έχει και γερές ομάδες, αλλά και εκπλήξεις και σίγουρα θα μπορούσε να καθορίσει το μέλλον μερικών προπονητών... Ο Έμερι αποκλείστηκε... περήφανα μετά από την ήττα στα πέναλτι του εκπληκτικού παιχνιδιού στο «Άνφιλντ» και πλέον κυνηγάει πιο έντονα άλλους στόχους στον πάγκο της Άρσεναλ, ο Μάρκο Σίλβα ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντικό θα ήταν για τον ίδιο αλλά και για τα «ζαχαρωτά» αν κατάφερναν να φτάσουν μέχρι το φινάλε, ενώ και ο Σόλσκιερ η αλήθεια είναι πως πήρε το... μαξιλαράκι ασφαλείας που θα ήθελε.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η Μάντσεστερ Σίτι έχοντας μετρήσει πλέον 13 ματς στο LeagueCup δίχως ήττα (9 νίκες και 4 ισοπαλίες) έχει το μεγαλύτερο σερί μετά τα 18 παιχνίδια της Τσέλσι στη διοργάνωση από τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2008. Παράλληλα, φτάνει σε ρεκόρ ξεπερνώντας και τη Νότιγχαμ Φόρεστ της δεκαετίας του '70!