«Οβίδα»… απόδρασης από το Λονδίνο για Γιουνάιτεντ!

Η ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Μάρκους Ράσφορντ έκρινε το ντέρμπι του «Στάμφορντ Μπριτζ» και χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την πρόκριση στα προημιτελικά του Carabao Cup με σκορ 2-1 επί της Τσέλσι!  



«Οβίδα»… απόδρασης από το Λονδίνο για Γιουνάιτεντ!

Ο Άγγλος επιθετικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 25’, για να έρθει στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπατσουαγί να ισοφαρίσει για τους «μπλε»! το τελειωτικό χτύπημα όμως ανήκε ξανά στον διεθνή άσο της Γιουνάιτεντ, ο οποίος με ένα τρομερό γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Δύο ομάδες διστακτικές, χωρίς πολλές πρωτοβουλίες και περιορισμένες επιθετικές προσπάθειες.

Η Τσέλσι δυσκολευόταν σημαντικά στη δημιουργία των φάσεων, ενώ η Γιουνάιτεντ είχε κατά κάποιον τρόπο έναν λόγο παραπάνω στο παιχνίδι. Η πίεσή της απέδωσε καρπούς στο 25’, όταν κέρδισε πέναλτι και ο Ράσφορντ πέτυχε το 1-0. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Τσέλσι επιχείρησε να αντιδράσει, πίεσε, όμως ο Μπατσουαγί ήταν απελπιστικά μόνος και δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα έπρεπε και θα ήθελε.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με το δευτερο μέρος. Η Τσέλσι ήταν πλέον πιο αποφασιστική, ακόμα περισσότερο πιεστική και απείλησε την εστία της Γιουνάιτεντ. Το γκολ όμως, όσες ευκαιρίες παρουσιάστηκαν δεν ερχόταν…

Μέχρι τη στιγμή που ο Μπατσουαγί… όπλισε στο 61’ και έφερε το ματς στα ίσα. Λογικό από εκείνο το σημείο οι «μπλε» να αυξήσουν το πρέσινγκ και να αναζητήσουν την ολική ανατροπή!

Η Γιουνάιτεντ, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Για την ακρίβεια δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει στην πρόκριση και αυτό φάνηκε όταν στο 71’ ο Ράσφορντ κατόρθωσε με μία ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ να βάλει ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού. Οι Λονδρέζοι επιδίωξαν να αντιδράσουν ξανά όμως… έμειναν από χρόνο και έτσι η ομάδα του Σόλσκιερ πήρε την σπουδαία πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Καμπαγέρο, Γκελί, Ζούμα, Τζέιμς, Αλόνσο, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Γκίλμουρ (70’ Μάουντ), Πούλισικ (70’ Πέδρο), Μπατσουαγί (78’ Έιμπραχαμ), Χάντσον - Οντόι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Λίντελοφ (66’ Μαρσιάλ), Μαγκουάιρ, Ρόχο, Γουάν- Μπισάκα, Γουίλιαμς, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Λίνγκαρντ (67’ Περέιρα), Τζέιμς, Ράσφορντ (80’ Γιανγκ)