ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ματς στο «Άνφιλντ», με… όρθια τη Λίβερπουλ!

Αυτό δεν ξανάγινε! Σε κάθε γκολ της μίας, ερχόταν η απάντηση της άλλης! Το αποτέλεσμα; Κανονική διάρκεια 5-5 ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ, το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι στην ιστορία με περισσότερα από εννέα γκολ. Και επειδή καμία δεν θα… υποχωρούσε, το «έπαιξαν» στα πέναλτι εκεί όπου οι «κόκκινοι» αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι και εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Carabao Cup με τελικό σκορ 5-4!  



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ματς στο «Άνφιλντ», με… όρθια τη Λίβερπουλ!

Μόλις στο 6’ και για μοναδική φορά η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Μουστάφι! Στα επόμενα λεπτά άρχισε ο καταιγισμός των γκολ!

Η Άρσεναλ αντέδρασε και έφερε τούμπα το ματς με τους Τορέιρα (19’) και Μαρτινέλι (26’, 36’) και η Λίβερπουλ μείωσε σε 2-3 με το πέναλτι του Μίλνερ (43’).

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο. Με το γκολ του Μάιτλαντ Νάιλς  η Άρσεναλ φάνηκε ξανά να θέτει βάσεις νίκης, όμως οι «κόκκινοι» αντέδρασαν ξανά, ισοφαρίζοντας (!) σε διάστημα τεσσάρων λεπτών με τα γκολ των Τσάμπερλεϊν και Οριγκί! Είχε όμως… κι άλλο! Πάλι η Άρσεναλ βρήκε τον τρόπο αυτή τη φορά με τον Γουίλοκ να πάρει το προβάδισμα στο 71’, πάλι η Λίβερπουλ ισοφάρισε με τον Οριγκί στις καθυστερήσεις (90+4’).

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου η Λίβερπουλ αποδείχτηκε πιο εύστοχη και επικράτησε στη διαδικασία με σκορ 5-4.

Το ματς:

Εμείς παράπονο δεν είχαμε από το πρώτο ημίχρονο. Και γκολ είδαμε και ανατροπές. Αυτοί που σίγουρα δεν ήταν ικανοποιημένοι ήταν οι προπονητές των δύο ομάδων με την αμυντική τους λειτουργία. Ok λίγο περισσότερο ο Γιούργκεν Κλοπ, αφού η ομάδα του πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 3-2.

Και να φανταστεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τη Λίβερπουλ με το αυτογκόλ του Μουστάφι στο 6’. Αντί να πατήσουν στο γρήγορο προβάδισμα οι «κόκκινοι» εν τέλει… τσαλαπήθηκαν από την Άρσεναλ, η οποία ανέβασε στροφές και έφερε τούμπα το ματς. Στο 19΄ο Τορέιρα ισοφάρισε, ενώ στη συνέχεια τα δύο γκολ του Μαρτινέλι στο 26’ και στο 36’ έδωσαν ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα του. Εκ πρώτης όψεως για την ακρίβεια, αφού στο 43’ ο Μίλνερ ευστόχησε σε πέναλτι και έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο ματς. Αν μάλιστα ο Οριγκί εκμεταλλευόταν τις καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν με το κεφάλι, θα μιλούσαμε για ισοφάριση.

Τι να πρωτοπεί κανείς για το δεύτερο μέρος. Το νέο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα και την πίεση της Λίβερπουλ, από τον Μάιτλαντ Νάιλς στο 54’; Ή το τρομερό… comeback των γηπεδούχων και η ισοφάριση με τα γκολ των Τσάμπερλειν και Οριγκί;

Όχι… Τίποτα από αυτά! Γιατί στο 71’ ο Γουίλοκ πρόσθεσε και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και έδωσε ΞΑΝΑ το προβάδισμα στην Άρσεναλ! 4-5, πράγματι… Δεν τελείωσε όμως, μια και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οριγκί  - με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα- ισοφάρισε σε 5-5 και έστειλε το ματς στα πέναλτι!

Εκεί η Λίβερπουλ αποδείχτηκε πιο εύστοχη και επικράτησε στη διαδικασία με σκορ 5-4.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Κελεχερ, Μίλνερ, Βαν ντεν Μπεργκ, Γκόμεζ, Γουίλιαμς, Κεϊτά (55’ Τζόουνς), Λαλάνα, Τσάμπερλεϊν (81’ Τσιριβέγια), Οριγί, Μπρούστερ, Έλιοτ

Άρσεναλ: Μαρτίνεζ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Κολάσινατς (83’ Τίρνεϊ), Τορέιρα (72’ Σεμπάγιος), Γουίλοκ, Σακά, Εζίλ (65’ Γκεντουζί), Μάιτλαντ- Νάιλς, Μαρτινέλι