Τριάρες πρόκρισης για Σίτι και Λέστερ, δύσκολα η Έβερτον

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έφτασε σε... εξωπραγματικά επίπεδα το σκορ απέναντι στη Σαουθάμπτον και με το απλό 3-1 πέρασε στα προημιτελικά του φετινού LeagueCup. Άνετα προκρίθηκε και η Λέστερ επικρατώντας 3-1 της Μπέρτον εκτός έδρας. Ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον και έφτασε στο 2-0 επί της Γουότφορντ. Στους «8» για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Κόλτσεστερ που έκανε ανατροπή κόντρα στην Κρόουλι, για πρώτη φορά από το 1987 θα βρεθεί σε αυτό το σημείο του θεσμού η Όξφορντ!   



Τριάρες πρόκρισης για Σίτι και Λέστερ, δύσκολα η Έβερτον

Η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να... τρολάρει τη Σαουθάμπτον για τα εννέα γκολ που δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή από τη Λέστερ. Έτσι, έκανε... εννέα αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ενώ, βρέθηκε στην 11άδα και ο 18χρονος χαφ, Τόμι Ντόιλ, πραγματοποιώντας ντεμπούτο με το ανδρικό τμήμα των «πολιτών». Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ φάνηκε πως το μοναδικό που ήθελε ήταν απλά να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους κι έτσι κλείστηκε στα μετόπισθεν. Η Σίτι είχε περίπου 90% κατοχή της μπάλας και έφτασε εύκολα στο 2-0 από το πρώτο μέρος. Αρχικά ο Οταμέντι στο 20ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ άνοιξε το σκορ, για να έρθει και το 2-0 από τον Αγουέρο που πέτυχε το 242ο τέρμα του με τη Σίτι στην 350η εμφάνισή του με τη φανέλα του κλαμπ.

Ο Αργεντινός θα συνέχιζε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56' η Σίτι έφτασε στο 3-0 με τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας να... μυρίζεται το γκολ από το σουτ που δοκίμασε ο Μαχρέζ, καταφέρνοντας να βρεθεί στην πορεία της μπάλας για να ολοκληρώσει σωστά τη φάση. Λίγο αργότερα, η Σαουθάμπτον κατάφερε να κάνει τελική με τον Μπουφάν και με τον Κλαούντιο Μπράβο να πέφτει για να διώξει, οι οπαδοί της ομάδας του Χάσενχουτλ άρχισαν να τραγουδούν «κάναμε σουτ, κάναμε σουτ...»! Μάλιστα, οι «άγιοι» δεν έμειναν μονάχα εκεί, με τον Στέφενς στο 75' να σκοράρει με κεφαλιά από στημένη φάση και να μειώνει στο τελικό 3-1.

Στο γήπεδο της Μπέρτον, η Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς συνέχισε με φόρα και με τεράστια όρεξη μετά το ιστορικό 9-0 που είχε πετύχει απέναντι στη Σαουθάμπτον. Γι' ακόμα μια βραδιά με ωραίο ποδόσφαιρο, οι «αλεπούδες» έφτασαν στο 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό με τους Γκρέι και Τίλεμαν να συνεργάζονται άψογα για να καταλήξει η μπάλα στον Ιεανάτσο κι εκείνος να σκοράρει. Στο 20ο λεπτό, ο Βέλγος δημιουργός του πρώτου γκολ χρίστηκε σκόρερ για να κάνει ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για τη Λέστερ.

Η Μπέρτον αντέδρασε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μείωσε στο 52' με τον Λίαμ Μπόις, τεστάροντας και τη δυνατότητα διαχείρισης της κατάστασης από πλευράς «αλεπούδων». Η ομάδα του Ρότζερς χρειάστηκε να προσέξει στην άμυνα για να μην ισοφαριστεί, της ακυρώθηκε ορθά γκολ του Χάρβεϊ Μπαρνς για οφσάιντ, με τον Μάντισον να μπαίνει με αλλαγή, να γράφει το τελικό 3-1 και να ηρεμεί τους συμπαίκτες του στο 89ο λεπτό.

Στο «Γκούντισον Παρκ», Έβερτον και Γουότφορντ είχαν να επιδείξουν τα προβλήματα που της χαρακτηρίζουν τη φετινή σεζόν και το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν πέρα ως πέρα δίκαιο. Η εικόνα του ματς ήταν τέτοια που όποιος σκόραρε θα κέρδιζε αφού οι λεπτομέρειες θα έκαναν τη μεγάλη διαφορά στην κόντρα των δύο ομάδων στο Μέρσεϊσαϊντ. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι φάνηκε να προσπαθεί ν' ανεβάσει λίγο περισσότερο ρυθμό για να αποζημιωθεί και ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο, με τον Ιγουόμπι να έχει δοκάρι στο 66ο λεπτό για την Έβερτον.

Ήρθε ακόμα μια ... προειδοποίηση για τους Hornets με δοκάρι από τον Λούκας Νιν και στο 72' ο Χόλγκεϊτ έβαλε μπροστά τα «ζαχαρωτά» με κεφαλιά από σέντρα του Γουόλκοτ για να γίνει... φαρμακερή η τρίτη πολύ καλή προσπάθεια για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, που πέρασε στα προημιτελικά. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ριτσάρλισον απέναντι στην πρώην ομάδα του στο 90ο λεπτό εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως όλη η Γουότφορντ είχε βρεθεί μπροστά. Ο Βραζιλιάνος έτρεξε στο αντίπαλο μισό του γηπέδου και με δυνατό σουτ σκόραρε.

Η Κρόουλι προηγήθηκε με μαγικό γκολ του 40χρονου (41 σε τρεις μήνες) Μπούλμαν από μεγάλη απόσταση στο 20ο λεπτό και μόλις 78 δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η ισοφάριση από την Κόλτσεστερ με τον Λουκ Νόρις. Οι φιλοξενούμενοι στο People's Pension Stadium έφτασαν στην ολική ανατροπή με απίστευτο τρόπο στο 53' όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπράμαλ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στην πλάτη του Λουγιαμπούλα στην εστία της Κρόουλι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Το τελικό σκορ υπέρ της Κόλτσεστερ διαμόρφωσε στο 79ο λεπτό ο Γκαμπίν που πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στην Κρόουλι και κλείδωσε την πρόκριση για τη νυν ομάδα του με ωραίο κατέβασμα και σουτ στον ουρανό των διχτύων για το 3-1.

Η Όξφορντ, πέρασε στους «8» για πρώτη φορά από το 1987! Προηγήθηκε με τον Ρόμπερτ Χολ στο 25ο λεπτό και δίκαια είχε το προβάδισμα στην ανάπαυλα, ωστόσο, στο 78ο λεπτό ο ΜακΝάλτι βρέθηκε ολομόναχος σε θέση βολής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε για τις «μαυρόγατες» ώστε να τις ξαναβάλει στο παιχνίδι! Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι κι εκεί η Όξφορντ επιβλήθηκε με το υπέρ της 4-2 για να πανηγυρίσει μια ιστορική πρόκριση. 

Κώστας Ζάλιαρης