Με 28 βαθμούς σε 10 ματς... πας μόνο για πρωτάθλημα

Η Λίβερπουλ μετά και το 2-1 επί της Τότεναμ, έχει συγκομιδή βαθμών τέτοια που ο κόσμος στην Πρέμιερ Λιγκ έχει παρατηρήσει άλλες τρεις φορές από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ και οι ομάδες που το κατάφεραν κατέκτησαν τον τίτλο.  



Με 28 βαθμούς σε 10 ματς... πας μόνο για πρωτάθλημα

Οι «κόκκινοι» έχουν καταγράψει 9 νίκες και μια ισοπαλία στα πρώτα 10 παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου.

Μετά το 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον βαθμό που κρίνεται θετικός βάσει της πολύ κακής εικόνας που παρουσίασε το σύνολο του Κλοπ, ήρθε νέο «τρίποντο» και μάλιστα με ανατροπή σε εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την 1η ημέρα του περασμένου Ιουνίου στη Μαδρίτη. Οι Χέντερσον και Σαλάχ σκόραραν στο δεύτερο ημίχρονο για να διαμορφωθεί το 2-1 απέναντι στα «σπιρούνια» που προηγήθηκαν, πέρασαν τρομερά δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, είχαν δοκάρι στο δεύτερο μέρος αλλά τελικά υπέστησαν ακόμα μια ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι 28 βαθμοί έπειτα από 10 αγωνιστικές, είναι επίδοση που έχει σημειωθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν και οι ομάδες που το κατάφεραν, έφτασαν στο φινάλε να κόψουν πρώτες το νήμα. Βέβαια και πέρυσι η Λίβερπουλ παρουσίαζε στοιχεία και στατιστικά που ιστορικά οδηγούσαν αποκλειστικά και μόνο από ασφαλές μονοπάτι προς την κατάληψη της κορυφής, ωστόσο, η Σίτι έκανε τη μεγάλη ανατροπή...

Η Τσέλσι της σεζόν 2005-2006 με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο back-to-back πρωτάθλημα, η Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2011-2012 με το πιο δραματικό φινάλε της ιστορίας, αλλά και την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 είχε 28 βαθμούς σε 10 παιχνίδια και τώρα το κάνει και η Λίβερπουλ...

Κώστας Ζάλιαρης