Τριάρα η Σίτι με... καυτό Στέρλινγκ και VAR (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στην Άστον Βίλα, όμως έφτασε στο τελικό 3-0 για τη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ, επιστρέφοντας στις εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα. Έφτασε στα 13 γκολ σε 14 ματς σε όλα τα «μέτωπα» ο Στέρλινγκ, το VAR ευνόησε σε πολύ δύσκολη φάση για το δεύτερο γκολ, στο -3 η διαφορά από τη Λίβερπουλ μέχρι να παίξει εκείνη με την Τότεναμ.  



Τριάρα η Σίτι με... καυτό Στέρλινγκ και VAR (vids)

Επικίνδυνη αποστολή αποδείχθηκε αυτή για τη Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Άστον Βίλα στο «Etihad», αφού, η ομάδα των Ντιν Σμιθ και Τζον Τέρι παρουσιάστηκε κάτι παραπάνω από έτοιμη για την κόντρα με τους Πρωταθλητές Αγγλίας. Οι «πολίτες» όσο κι αν κυκλοφορούσαν τη μπάλα, όσο κι αν επιχειρούσαν ν' ανοίξουν το παιχνίδι στα πλάγια και να βάλουν τη μπάλα στην περιοχή του Χίτον με αξιώσεις για γκολ, οι «χωριάτες» είχαν τον τρόπο να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους. Τόσο, που η μοναδική στιγμή που πραγματικά είδαν τη μπάλα με ανακούφιση να φεύγει άουτ, ήταν στο 43' με τον Νταβίντ Σίλβα να χάνει έτοιμο γκολ από πάσα του Στέρλινγκ. Η Βίλα ήταν αρκετά απειλητική τις λίγες φορές που έτρεξε στην επίθεση και έστειλε... μηνύματα, κυρίως με τη διπλή ευκαιρία των ΜακΓκιν και Ντάγκλας Λουίζ στο 23', όταν ο Έντερσον έκανε εντυπωσιακή διπλή επέμβαση.

Ήταν λογικό το παιχνίδι ν' αλλάξει από ένα γκολ και αυτό ήρθε πολύ γρήγορα για τη Μάντσεστερ Σίτι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ώστε ν' αποφύγει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πιθανό άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Στα 20 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Στέρλινγκ πήρε την κεφαλιά πάσα του Ζέσους για να πλασάρει σωστά, να γράψει το 1-0 και να πετύχει το 13ο προσωπικό του γκολ σε 14 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος στο 55' είδε αρχικά τον Χίτον ν' αποκρούει κι έπειτα τον Μινγκς να διώχνει πάνω στη γραμμή, όμως, όλοι ηρέμησαν με τα δύο επόμενα γκολ. Στο 65ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε χρίστηκε σκόρερ αν και χρειάστηκε αρκετή ώρα το VAR ώστε ν' αποφασίσει αν ο Νταβίντ Σίλβα βρήκε τη μπάλα κι αν ο Στέρλινγκ με την κίνησή του επηρέασε τη φάση, ενώ, στο 70' ο Γκουντογκάν τελείωσε το ματς με δεξί σουτ γράφοντας το 3-0. Στο 87' αποβλήθηκε ο Φερναντίνιο με δεύτερη κίτρινη για παρατεταμένο κράτημα στον Ντέιβις, δοκάρι στις καθυστερήσεις ο Ζέσους και στιγμές πριν την εκπνοή απάντησαν στα δοκάρια οι φιλοξενούμενοι...

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Φερναντίνιο, Στόουνς, Μεντί (73' Ανχελίνο), Ντε Μπρόινε (76' Φόντεν), Γκουντογκάν, Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκάμπριελ Ζέσους, Στέρλινγκ (76' Αγουέρο)

Άστον Βίλα: Χίτον, Γκιλμπέρ, Ένχελς, Μινγκς, Τάργκετ, Νακάμπα, Τρεζεγκέ, ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίζ, Γκρίλις (84' Ελ Γκαζί), Γουέσλεϊ (71' Ντέιβις)

Κώστας Ζάλιαρης