Οι μεγαλύτερες νίκες της Πρέμιερ Λιγκ ή μήπως… οι μεγαλύτερες ήττες; (vids)

Όπως και να το διαβάσεις, το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις. Εμείς προτιμούμε να είμαστε με το πλευρό των νικητών, εκείνων που το απολαμβάνουν και το πανηγυρίζουν. Επομένως, πάμε να δούμε μετά το 0-9 της Λέστερ στην έδρα της Σαουθάμπτον- τις υπόλοιπες μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.  



Οι μεγαλύτερες νίκες της Πρέμιερ Λιγκ ή μήπως… οι μεγαλύτερες ήττες; (vids)

Τσέλσι – Άστον Βίλα 8-0 (2012)

Κανείς δεν περίμενε τόσο εύκολο απόγευμα για την Τσέλσι. Άλλωστε λίγες μέρες πριν η Βίλα έφευγε με το εμφατικό 3-1 επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Η Τσέλσι ωστόσο παρουσιάστηκε καλά διαβασμένη και διέσυρε τους «χωριάτες», καταγράφοντας την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους.

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 8-0 (2019)

Αυτό το ζήσαμε φέτος. Με το γκολ του Νταβίντ Σίλβα στα 52 δευτερόλεπτα, καταλάβαμε τι θα επακολοθούσε. Η Σίτι δεν επέδειξε κανένα έλεος στη Γουότφορντ και την ισοπέδωσε με το τρομακτικό 8-0.

Νιούκαστλ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 8-0 (1999)

Είναι από τις στιγμές που λες ότι… ξεμπούκωσε και το εννοείς. Έπειτα από μία κάκιστη πορεία με απανωτές ήττες και την απόλυση του Ρουντ Γκούλιτ, η Νιούκαστλ κατόρθωσε – υπό την καθοδήγηση του Μπόμπι Ρόμπσον- να ξεσπάσει πάνω στη Σέφιλντ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Άλαν Σίρερ που σημείωσε πέντε γκολ.

Τότεναμ – Γουίγκαν 9-1 (2009)

Επί εποχής «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» η Τότεναμ παρουσίασε το… αφιλόξενο πρόσωπό της, απέναντι στους «latics». Και να φανταστεί κανείς ότι στο ημίχρονο προηγούταν μόλις 1-0. Ε, στην επανάληψη ήρθε η… φουρτούνα και τα «σπιρούνια» δεν έδειξαν κανένα έλεος στους φιλοξενούμενους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ίπσουιτς 9-0 (1995)

Το μεγαλύτερο έως σήμερα, μαζί με το χθεσινό, σκορ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Ασυγκράτητοι οι «κόκκινοι διάβολοι», δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίστασης στην αντίπαλό τους, καταγράφοντας μια ιστορική νίκη. Man of the match εκείνη τη μέρα ήταν ο Άντι Κόουλ, που πέτυχε πέντε γκολ.