Είτε έτσι, είτε αλλιώς… νικά!

Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Άρσεναλ έφερε τούμπα την αναμέτρηση με την Γκιμαράες και πήρε το τρίποντο μέσα στο «Εmirates» με σκορ 3-2, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με το απόλυτο των νικών!  



Είτε έτσι, είτε αλλιώς… νικά!

Ο Ουνάι Έμερι επέλεξε ένα «φρέσκο» σχήμα, με αρκετά νέα πρόσωπα και σε μεγάλο βαθμό… δεν του βγήκε. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν στο 9’ με τον πρώην άσο της Τότεναμ, Έντουαρντς, με τους Λονδρέζους να ισοφαρίζουν στο 32’ με τον Μαρτινέλι.

Οι αμυντικές ολιγωρίες των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και εν τέλει… τιμωρήθηκαν λίγα λεπτά αργότερα με το γκολ του Ντουαρτέ. Η λύση στο αγωνιστικό αδιέξοδο της Άρσεναλ έδωσε στο 80’ ο Πέπε, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 και ο ίδιος παίκτης στο 90+3’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Άρσεναλ 9

Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6

Σταντάρ Λιέγης 3

Γκιμαράες 0

Το ματς:

Η αλήθεια είναι πως η «φρέσκια» ενδεκάδα που κατέβασε ο Έμερι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο πρώτο ημίχρονο. Ok, το γρήγορο γκολ της Γκιμαράες με δράστη τον διεθνή Άγγλο, Έντουαρντς ο οποίος το καλοκαίρι έφυγε από την Τότεναμ για την Πορτογαλία, να έπιασε στον ύπνο τους Λονδρέζους, όμως η συνέχεια τους δεν ήταν πολύ καλύτερη.

Ισορρόπησαν κάπως τα πράγματα από τα μέσα του ημιχρόνου, όταν και ισοφάρισαν με τον Μαρτινέλι (32’), αλλά τα πολλά λάθη στη μεσαία και αμυντική γραμμή… έμειναν και κόστισαν. Πέντε λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Ντουαρτέ και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα και το ψυχολογικό αβαντάζ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος των Σεμπάγιος και Γκεντουζί δεν απέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η Άρσεναλ ναι μεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως υστερούσε πολύ στην τελική προσπάθεια.

Για τους «κανονιέρηδες» το αγωνιστικό… αδιέξοδο συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Από το 70’ και μετά η πίεση να έγινε εντονότερη και εν τέλει απέδωσε, αφού ο Πέπε στο 80’ – πέντε λεπτά μετά την είσοδό του- έφερε το ματς στα ίσα και στις καθυστερήσεις χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Μαρτίνεζ, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Μπεγερίν, Τίρνι, Τορέιρα, Γουίλοκ (46’ Σεμπάγιος), Μαρτινέλι, Μέιτλαντ-Νάιλς (46’ Γκεντουζί), Σμιθ Ρόου, Λακαζέτ (75’ Πέπε)

Γκιμαράες: Ζοάο Μιγκέλ, Βενάνσιο, Ταπσόμπα, Γκαρσία, Χανίν, Αγκού, Ποχά, Αλμέιδα (64’ Ροντρίγκες Πέπε), Έντουαρντς (70’ Αντρέ Περέιρα), Ντάβιντσον (87’ Ροκίνια), Ντουάρτε