Το σερί και το 17-3 της Τσέλσι

Με το «διπλό» στο Άμστερνταμ, η Τσέλσι έφτασε τις έξι διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ανεβάζει συνεχώς στροφές και η διαφορά στα τέρματα υπέρ και κατά δείχνει την προσπάθεια να βρεθεί επιτέλους η απαραίτητη ισορροπία...  



Το σερί και το 17-3 της Τσέλσι

Οι «μπλε» πήραν τεράστια – σε πιο ουσιώδη σημασία κι όχι απλά από βαθμολογικής άποψης – νίκη στην Johan Cruiff Arena το βράδυ της Τετάρτης, πανηγυρίζοντας έξαλλα στον αγωνιστικό χώρο με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Αίαντα.

Αυτό, ήταν το 6ο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, με το σερί να έχει ξεκινήσει από το εντυπωσιακό 7-1 απέναντι στη Γκρίμσμπι στο LeagueCup.

Αυτό που αποκτά πολύ μεγάλη σημασία για την Τσέλσι είναι η δύναμη που αρχίζει και παρουσιάζει η άμυνα της ομάδας του «Φράνκι» και η αυτοπεποίθηση που παίρνουν από κάτι τέτοιες βραδιές, όπως αυτή του Άμστερνταμ, στους Τομόρι, Ζούμα, Τζέιμς, αλλά και στον Κέπα κάτω απ' τα δοκάρια.

Σε αυτές τις έξι απανωτές νίκη, έχουν επιτευχθεί 17 τέρματα από τους ποδοσφαιριστές του Λάμπαρντ και αυτοί έχουν μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα τους μόλις τρεις φορές.

Το... όσα βάλουμε κι όσα φάμε από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν και η έλλειψη εμπιστοσύνης στα μετόπισθεν που μπορούσαν ν' απειληθούν ιδιαίτερα από στημένες φάσεις όπου παρουσίαζαν κακή λειτουργία, αρχίζει ν' αποκτά ισορροπία.

Τα γκολ μπροστά, είναι περισσότερα και προστατεύονται από τους πίσω ώστε να εξασφαλίζονται τα επιθυμητά αποτελέσματα και τουλάχιστον σε αυτό το σημείο της σεζόν, η δουλειά φαίνεται ότι μπορεί ν' αποδώσει καρπούς, αν έχει και την ανάλογη συνέχεια και συνέπεια...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης