Ξεμπούκωσε και το χάρηκε η Τότεναμ (vid)

Το αναγκαίο ξέσπασμα πραγματοποίησε η Τότεναμ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο Λονδίνο. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ και πήρε την πρώτη φετινή της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας στο τελικό 5-0 απέναντι στους Σέρβους. Συμπλήρωσε 200 συμμετοχές με την ομάδα, σκοράροντας και μοιράζοντας δυο ασίστ ο Λαμέλα, έφτασε στα 16 γκολ σε 17 ματς στα γκρουπ της διοργάνωσης ο Κέιν.  



Ξεμπούκωσε και το χάρηκε η Τότεναμ (vid)

Αν και έχει αντιμετωπίσει πολλές κατραπακιές το τελευταίο διάστημα, η Τότεναμ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και έδειξε... ένστικτο καταστροφέα. Από πολύ νωρίς είχε πετύχει δυο γκολ και είχε μπει σε θέση απόλυτου οδηγού, μη αφήνοντας την παραμικρή πιθανότητα στην ομάδα του Μιλόγεβιτς να ελπίζει σε κάτι. Ο Κέιν στο 9ο λεπτό με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Λαμέλα έκανε το 1-0 και ξανά από τη δεύτερη ασίστ του Αργεντινού στην 200η του εμφάνιση με τη φανέλα των «σπιρουνιών», ο Σον έκανε το 2-0 στο 16'. Ο Νοτιοκορεάτης ήταν εκείνος που λίγο πριν την ανάπαυλα ανέβασε περισσότερο τον δείκτη του σκορ τελειώνοντας ωραία μια φάση με τον Ντεμπελέ να του μοιράζει αριστερά κι εκείνος να κάνει ό,σα έπρεπε για να σκοράρει. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Ρόντρι αποχώρησε τραυματίας και μπήκε ο Στόουνς που επέστρεψε μετά από καιρό.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο με τον ορεξάτο Λαμέλα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κι έψαξε περισσότερα γκολ. Στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο δημιουργός των δύο εκ των τριών τερμάτων του πρώτου μέρους έχασε δυο πολύ καλές φάσεις για να σκοράρει και ο ίδιος και να κάνει ακόμα πιο άνετο και θριαμβευτικό το βράδυ για την Τότεναμ, ωστόσο, φάνηκε πως τελικά απλά... προειδοποιούσε. Γιατί εν τέλει βρήκε δίχτυα και έγραψε το 4-0 στο 57ο λεπτό, με τον Κέιν να κάνει τρομερή πάσα στον Οριέ κι αυτός με το γύρισμα να πιστώνεται την ασίστ. Ο Ντέλε Άλι έκανε πολύ καλές κινήσεις στους χώρους έξω από τη μεγάλη περιοχή απολαμβάνοντας το βραδυ, ο Σον θα μπορούσε να έχει ολοκληρώσει το προσωπικό του χατ-τρικ αποτυγχάνοντας σε ευκαιρία που έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας. Το τελικό 5-0 θα ερχόταν από τον Χάρι Κέιν στο 72' με μαγική προσπάθεια από πλάγια αριστερά, περνώντας τη μπάλα κάτω απ' τα πόδια του προσωπικού του αντιπάλου στο σουτ που επιχείρησε, κάνοντας εύστοχο τελείωμα!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε από την έδρα του Ολυμπιακού με το υπέρ της 3-2.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου έπειτα από τρεις αγωνιστικές:

1. Μπάγερν Μονάχου 9

2.Τότεναμ 4

3.Ερυθρός Αστέρας 3

4.Ολυμπιακός 1

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γκατσανίγκα, Οριέ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν (73' Φόιθ), Ντέιβις, Σισοκό, Ντομπελέ, Λαμέλα, Άλι (79' Λο Σέλσο), Σον (68' Ντάιερ), Κέιν

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγκενεκ, Ρόντικ, Κάνιας (62' Πέτροβιτς), Βούλιτς, Γκαρσία, Μάριν, Φαν λα Πάρα (82' Βουκάνοβιτς), Μέντες (62' Πάνκοβ)

Κώστας Ζάλιαρης