Οι «λεπίδες»... ακονίστηκαν για την Πρέμιερ Λιγκ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήρε τεράστια νίκη (1-0) απέναντι στην Άρσεναλ και με την εικόνα που παρουσίασε στο γήπεδο, έδειξε πως διόλου τυχαίο ήταν το αποτέλεσμα. Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ είναι από τις πιο συμπαγείς στο κορυφαίο πρωτάθλημα και φανερώνει ότι οι... λεπίδες ακονίστηκαν πολύ καλά πριν από την εμφάνισή τους ανάμεσα στα υπόλοιπα «θηρία».  



Οι «λεπίδες»... ακονίστηκαν για την Πρέμιερ Λιγκ

Γκολ από στημένη φάση. Σωστή τακτική. Τρομερό πρέσινγκ. Εξαιρετική φυσική κατάσταση. Παίκτες που τα δίνουν όλα. Οργάνωση. Προσήλωση στο στόχο. Αφοσίωση στο αγωνιστικό πλάνο. Ούτε μια στιγμή αδυναμίας. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αποδεικνύει πως είναι... κάτι παραπάνω από έτοιμη για τις μεγάλες προκλήσεις που σκεφτόταν από το καλοκαίρι πως θ' αντιμετώπιζε στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την εξασφάλιση της ανόδου και στο χορτάρι, αποτυπώνεται ξεκάθαρα όλο αυτό.

Οι νεοφώτιστοι, μετά και το 1-0 επί της Άρσεναλ, έχουν παθητικό μόλις 9 τέρματα σε ισάριθμες αγωνιστικές! Ποιος να το σκεφτόταν ότι έπειτα από εννέα ματς στα οποία έχουν υπάρξει κόντρες με ομάδες όπως οι Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ και άλλες, πως ο αριθμός των τερμάτων που θα είχε δεχθεί η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα ήταν ακόμα μονοψήφιος και τόσο χαμηλός! Φυσικά μιλάμε για την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο κομμάτι μέχρι αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Έπειτα έρχονται τα 8 γκολ παθητικό της Λέστερ και τα 9 των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, αν και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη απόσταση και πολύ διαφορετικά δεδομένα στον βαθμολογικό πίνακα έπειτα και από την 9η «στροφή» του πρωταθλήματος.

Οι τέσσερις φορές που έχει διατηρηθεί ανέπαφη η εστία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι επίσης η κορυφαία που εντοπίζεται σε επίπεδο clean sheets στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αν και πάλι δεν είναι μόνη ούτε σε αυτό το κομμάτι η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι τρομερά τιμητικό αυτό που έχει πετύχει και φυσικά, αποτέλεσμα τρομερής δουλειάς και συνέπειας.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως ο Χέντερσον κάτω απ' τα δοκάρια, έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 25 ματς από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όντας ο μοναδικός που έχει τόσα clean sheets στις τέσσερις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Από τα 7 γκολ που έχει δεχθεί στα 9 πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, μονάχα τα 5 από αυτά έχουν σημειωθεί σε Open-play, επίδοση που... ω, τι έκπληξη, είναι είναι η κορυφαία που καταγράφεται στην Πρέμιερ Λιγκ γι' αυτή τη σεζόν! Αυτό κι αν δείχνει πόσο σωστά λειτουργούν αμυντικά οι «λεπίδες» και πόσο ζορίζουν κάθε αντίπαλό τους ν' απειλήσει την εστία σε φυσιολογική ροή παιχνιδιού.

Όσον αφορά στις τελικές προσπάθειες αντίπαλων ομάδων προς την εστία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αυτές είναι μόλις 33, με την ομάδα του Γουάιλντερ να καταλαμβάνει την 4η θέση ανάμεσα στα 20 κλαμπ που συμμετέχουν στον «Μαραθώνιο», ενώ, οι επεμβάσεις του Ντιν Χέντερσον που δικαιώνει απόλυτα τον προπονητή του για τον νέο δανεισμό που εξασφάλισε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φτάνουν στο 79%!

Κώστας Ζάλιαρης