Με εφτά παίκτες της Λίβερπουλ η τελική 30άδα για τη Χρυσή Μπάλα!

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης εκπροσωπούνται από εφτά ποδοσφαιριστές στους 30 που ανακοινώθηκαν και οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Χρυσή Μπάλα για το 2019! Πέντε στη λίστα από πλευράς Μάντσεστερ Σίτι!  



Με εφτά παίκτες της Λίβερπουλ η τελική 30άδα για τη Χρυσή Μπάλα!

Το France Football ανακοίνωσε την τελική 30άδα των παικτών που είναι υποψήφιοι για την κορυφαία ατομική διάκριση, μετά από αυτή της FIFA που τα τελευταία χρόνια δίνει τα δικά της βραβεία.

Η Λίβερπουλ εκπροσωπείται από εφτά ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους ο Φαν Ντάικ που κατέκτησε τα βραβεία της UEFA για τον καλύτερο αμυντικό του Champions League αλλά βραβεύτηκε και ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, νικώντας τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να λείπει, ενώ, παρόντες ως διεκδικητές είναι επίσης και οι Μανέ, Φιρμίνο, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ και Άλισον.

Από αγγλικής εκπροσώπησης και κυρίως από τη Μάντσεστερ Σίτι υπάρχουν πέντε παίκτες, οι οποίοι είναι οι Αγουέρο, Μπερνάρντο Σίλβα, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ραχίμ Στέρλινγκ και Ριγιάντ Μαχρέζ, ενώ επίσης οι Σον και Γιορίς είναι οι παίκτες που κρατούν ψηλά τη σημαία της Τότεναμ.

Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ βρίσκεται στην 30άδα από πλευράς Άρσεναλ, ενώ, ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες ομάδες οι Τάντιτς και Φαν ντε Μπέεκ από τον Άγιαξ, οι Ντε Γιόνγκ, Τερ Στέγκεν και Μέσι από τη Μπαρτσελόνα, όπως επίσης και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντε Λιχτ από τη Γιουβέντους.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει τον Λεβαντόφσκι, η Παρί τον Μπαπέ και η Ρεάλ τον Μπενζεμά...

Αναλυτικά η 30άδα:

Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Σον (Τότεναμ), Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου), Φιρμίνο (Λίβερπουλ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), Άλισον (Λίβερπουλ), Ντε Λιχτ (Γιουβέντους), Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ), Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Αλεξάντερ – Άρνολντ (Λίβερπουλ), Φαν ντε Μπέεκ (Άγιαξ), Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ), Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Μανέ (Λίβερπουλ), Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Ντε Γιόνγκ (Μπαρτσελόνα), Γιορίς (Τότεναμ), Τάντιτς (Άγιαξ), Αντουάν Γκριεζμάν (Μπαρτσελόνα), Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Ριγιάντ Μαχρέζ (Μάντσεστερ Σίτι), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Εντέν Αζάρ (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Ζοάο Φέλιξ (Μπενφίκα).

Για το βραβείο που πήρε το όνομα του σπουδαίου Λεβ Γιασίν και δίνεται για πρώτη φορά, υποψήφιοι είναι οι Άλισον, Νόιερ, Έντερσον, Ονάνα, Σέζνι, Όμπλακ, Κέπα, Χαντάνοβιτς, Γιορίς και Τερ Στέγκεν.

Όσον αφορά το Kopa Trophy που δίνεται σε ποδοσφαιριστές συγκεκριμένου ηλικιακού επιπέδου, εκεί, η Πρέμιερ Λιγκ εκπροσωπείται από τον Ματέο Γκεντουζί της Άρσεναλ, τον Μόιζε Κεν της Έβερτον, ενώ, υπάρχει και ο εξαιρετικός Άγγλος εξτρέμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζέιντον Σάντσο.

Η απονομή της Χρυσής Μπάλας θα γίνει στο Παρίσι στις 2 Δεκεμβρίου...

Κώστας Ζάλιαρης