«Κατάπιε» την Γουέστ Χαμ η Έβερτον

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Έβερτον της Γουέστ Χαμ στο «Γκούντισον Παρκ» για την 9η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Μπερνάρντ (23’) και Σίγκουρτσον (90+2’) τα τέρματα των νικητών.



«Κατάπιε» την Γουέστ Χαμ η Έβερτον

Πρόκειται για μια νίκη που άξιζε απόλυτα το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα, το οποίο παρουσιάστηκε ανώτερο του αντιπάλου καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς ενώ η αναμέτρηση θα μπορούσε να έχει κριθεί και νωρίτερα (77’), αν ο Πολ Τίρνι δεν ακύρωνε χωρίς λόγο το γκολ του Γιέρι Μίνα.

Το ματς

Τα «ζαχαρωτά» παρουσίασαν εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που μας είχαν συνηθίσει πριν από τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και κατάφεραν να «πνίξουν» τη Γουέστ Χαμ σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 8ο μόλις λεπτό, όταν η κοντινή προβολή του Ντέιβις σταμάτησε στη σωτήρια επέμβαση του Ρομπέρτο. Στο 17’ ωστόσο ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν κατάφερε με την καθυστερημένη έξοδό του να αποτρέψει το 1-0, αφού ο Μπερνάρντ του πέρασε την μπάλα κάτω από το κορμί ενώ προηγουμένως είχε «αδειάσει» με όμορφες προσποιήσεις τον Μαζουακού.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε μάλιστα την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της αλλά το πλασέ του Ριτσάρλισον στο 23ο λεπτό σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των «σφυριών».

Στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Χαμ κατάφερε να εκδηλώσει την πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο 51ο λεπτό αλλά το σουτ του Φορνάλς έπειτα από σέντρα του νεοεισελθόντα Γιαρμολένκο πέρασε άουτ. Η Έβερτον διατήρησε ωστόσο τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και είχε δοκάρι με τρομερό σουτ του Γουόλκοτ στο 65ο λεπτό!

Τεράστια ευκαιρία για τον Ιγουόμπι στο 77ο λεπτό, με την προσπάθεια του Νιγηριανού να σταματά στο σώμα του Ρομπέρτο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο η Έβερτον σκόραρε ξανά με κεφαλιά του Μίνα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Το γκολ ακυρώθηκε από τον Πολ Τίρνι, για έναν λόγο που μόνο εκείνος γνωρίζει.

Παρ’ όλα αυτά, λίγο έλειψε στο 83ο λεπτό η ομάδα του Μάνουελ Πελεγκρίνι να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας, όταν μετά από κόρνερ (σ.σ. που καταλογίστηκε λανθασμένα από τον Τίρνι) ο Πίκφορντ έσωσε στην ομάδα του στο σουτ του Ογκμπόνα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκίλφι Σίγκουρτσον, ο οποίος μετρούσε τέσσερα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Η εκπληκτική η προσποίησή του στον Γουίλσιρ του έδωσε… χώρο και χρόνο να σημαδέψει την εστία και να πετύχει με μακρινό σουτ ένα πανέμορφο γκολ.

Οι συνθέσεις

Έβερτον: Πίκφορντ, Μίνα (90+3’ Χόλγκεϊτ), Κιν, Σιντιμπέ, Ντιν, Γκόμες, Ντέιβις, Μπερνάρντ, Γουόλκοτ (85’ Κεν), Ιγουόμπι (87’ Σίγκουρτσον), Ριτσάρλισον

Γουέστ Χαμ: Ρομπέρτο, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Φρέντερικς, Μαζουακού, Ράις, Νομπλ (74’ Αγέτι), Λαντσίνι, Φορνάλς (63’ Γουίλσιρ), Άντερσον (46’ Γιαρμολένκο), Χάλερ

Σκόρερ

Μπερνάρντ 17’, Σίγκουρτσον 90+2’

Διαιτητής

Πολ Τίρνι

Γήπεδο

Γκούντισον Παρκ

Γιάννης Τζιουμακλής