Η βολίδα του Ρούνεϊ και το ηχηρό stop στην Άρσεναλ (vid)

Σαν σήμερα, το 2002, ο Γουέιν Ρούνεϊ έδειχνε στον κόσμο τι ακριβώς θ' ακολουθούσε με την παρουσία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο... Έγινε τότε ο νεαρότερος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ, με τρομερό γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Έβερτον, υπενθυμίζοντας στην Άρσεναλ το αίσθημα της... ήττας!  



Η βολίδα του Ρούνεϊ και το ηχηρό stop στην Άρσεναλ (vid)

Τα «ζαχαρωτά» είχαν υποδεχθεί τους «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ που μάλλον προετοιμάζονταν για το επικό αήττητο πρωτάθλημα του 2004.

Αυτό, διότι μέχρι κι εκείνη τη στιγμή, στις 19 του Οκτώβρη του 2002, είχαν καταφέρει να φτάσουν στα 30 ματς δίχως ήττα, μέχρι φυσικά να επισκεφθούν την έδρα της Έβερτον...

Εκείνη την ημέρα, ο 16χρονος Γουέιν Ρούνεϊ με ένα τρομερό σουτ από απόσταση, νίκησε τον Σίμαν στο 89ο λεπτό, ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή για το κλαμπ του λιμανιού και με το τελικό 2-1 της χάρισε τη νίκη.

«Ήμουν έξαλλος που είχα βρεθεί στον πάγκο γιατί σ' εκείνη την ηλικία έχεις αυτοπεποίθηση και θεωρείς ότι μπορείς να τα πας πολύ καλά όποτε κι αν παίξεις. Θυμάμαι μάλιστα που έλεγα στον εαυτό μου συνεχώς ότι ήθελα να σκοράρω στην Πρέμιερ Λιγκ πριν κλείσω τα 17» έλεγε ο Άγγλος θρύλος για εκείνες τις στιγμές.

Αυτό, ήταν το πρώτο από τα συνολικά 208 τέρματα που πανηγύρισε ο Άγγλος στράικερ στα χρόνια που υπηρέτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και την αγαπημένη του Έβερτον, στην οποία επέστρεψε προτού πάρει την απόφαση να... ξενιτευθεί και να παίξει στην Ουάσινγκτον με την DC United...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης