Στην Ιταλία το πάνε ένα βήμα παραπάνω: VAR για να σταματήσουν τον ρατσισμό στα γήπεδα!

Σε μια πολύ σπουδαία κίνηση προβαίνει η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα κάνει χρήση των καμερών του VAR για να καταπολεμήσει τα φαινόμενα ρατσισμού στα γήπεδά της!



Στην Ιταλία το πάνε ένα βήμα παραπάνω: VAR για να σταματήσουν τον ρατσισμό στα γήπεδα!

Ετοιμάζονται για βαρύ πέλεκυ σε όσους προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις στην Ιταλία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος δήλωσε σε αυστηρό τόνο πως δεν τον ενδιαφέρει εάν η εκάστοτε επίθεση προέρχεται από «ένα, δύο, δέκα άτομα» αλλά πως πρέπει να παταχθεί το φαινόμενο το οποίο έχει αρχίσει και παίρνει τεράστιες διαστάσεις τόσο στην γειτονική χώρα, όσο και στην Ευρώπη.

«Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Εσωτερικών για να θεσπίσουμε κάποιους πολύ αυστηρούς νόμους και σκληρές τιμωρίες. Θα βασιστούμε στην βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά μπορούμε να το κάνουμε μόνο με την βοήθεια του Υπουργείου και της Αστυνομίας», ανέφερε ο Γκραβίνα που προσέθεσε πως κατά την γνώμη του όλοι οι σύλλογοι έχουν τα Μέσα για να συνεισφέρουν στην πάταξη αυτών των άθλιων συμβάντων.

«Δεν με νοιάζει πόσα συνθήματα ακούγονται, αλλά με νοιάζουν οι αρχές. Πρέπει να απαγγέλονται κατηγορίες σε κάθε άτομο που προβαίνει σε τέτοιες πράξεις. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν έχω καμία πρόθεση, όπως και κανείς άλλος από τον ποδοσφαιρικό κόσμο, να τους αφήσω να ξεφύγουν. Πρέπει να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους γίνεται το κάποιες φορές να παρατηρούμε τα συνθήματα και άλλες όχι. Δεν είναι φυσιολογικό. Μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη απέναντι στον ρατσισμό εάν είμαστε όλοι ενωμένοι και έχουμε κοινό στόχο να αποβάλλουμε αυτά τα άτομα από το άθλημα», προσέθεσε, σε μια περίοδο που οι ανεγκέφαλοι έχουν απασχολήσει πολύ ειδικά μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Βουλγαρία - Αγγλία, αλλά και σε μία χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ακροδεξιά στροφή τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου.

«Όσα έγιναν στην Σόφια επιβεβαιώνουν ότι ο ρατσισμός είναι ένα άθλιο φαινόμενο που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ήπειρο, όχι μόνο στην Ιταλία, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με απόλυτη αυστηρότητα», κατέληξε ο Γκραβίνα, που βάζει ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του.

Γιώργος Σιάφας