O Mάτα... λατρεύεται στο Μάντσεστερ!

Ο χαρακτήρας του, οι απόψεις του για το ποδόσφαιρο και τη ζωή, αλλά και ίδρυση του Common Goal, έχουν κάνει τον Χουάν Μάτα το αγαπημένο παιδί των οπαδών της Γιουνάιτεντ και φάνηκε ξεκάθαρα αυτό από τις φορές που διεκόπη μια τηλεοπτική του συνέντευξη στους δρόμους του Μάντσεστερ!   



O Mάτα... λατρεύεται στο Μάντσεστερ!

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, είναι από τους λίγους που αντιλαμβάνεται απόλυτα πόσο ευλογημένος και τυχερός είναι που παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά και πόσο μεγάλη φούσκα είναι αυτή στην οποία ζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. 

Είναι υπέρ της εκπαίδευσης και της μελέτης πέρα από τα όρια του γηπέδου ώστε ο κάθε άνθρωπος να φροντίζει τον εαυτό του σε πνευματικό επίπεδο, ενώ ίδρυσε και το Common Goal για την καταβολή ενός εξαιρετικά μικρού μέρους του μισθού των παικτών που πηγαίνει σε βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. 

Παραχωρώντας τηλεοπτική συνέντευξη στους δρόμους του Μάντσεστερ, η κουβέντα του με τη δημοσιογράφο διεκόπη πολλές φορές και ο κόσμος έδειξε την αγάπη του προς τον Χουάν Μάτα, παρά την κάκιστη κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.