Όλα άρχισαν με 6άρα και τελείωσαν... στο 49 (vids)

Η Άρσεναλ, μια τέτοια ημέρα του 2004, θα κατέγραφε το τελευταίο παιχνίδι του εκπληκτικού σερί των 49 αγώνων δίχως ήττα, στο διάστημα όπου φυσικά κατέκτησαν το πρωτάθλημα οι μοναδικοί Invincibles!  



Όλα άρχισαν με 6άρα και τελείωσαν... στο 49 (vids)

Ήταν 16 Οκτώβρη του 2004, σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Άστον Βίλα, όπου οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ θα επέκτειναν το αήττητο σερί τους στα 49 παιχνίδια και αυτή η τρομερή επίδοση θα σταματούσε εκεί.

Παρά το προβάδισμα που είχαν πάρει οι «χωριάτες» στο «Χάιμπουρι» με το γκολ του Χέντρι από το 3ο λεπτό, οι Λονδρέζοι βρήκαν τις λύσεις και έφτασαν στο τελικό 3-1, με τους Ρομπέρ Πιρές και Τιερί Ανρί να φέρνουν τούμπα την κατάσταση.

Στο αμέσως επόμενο ματς θα ερχόταν η πρώτη ήττα, μετά τον Μάιο του 2003! Έναν χρόνο και πέντε μήνες αργότερα!

Όταν ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωνε πως μπορεί μια ομάδα να φτάσει αήττητη στην κατάκτηση του τίτλου, δεν τον πίστεψε κανείς κι όμως, εν έτει 2019, παρά το γεγονός πως οι Γκουαρδιόλα και Κλοπ έχουν παρουσιάσει τις... υπερμηχανές των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, το επίτευγμα εκείνης της Άρσεναλ με το αήττητο πρωτάθλημα και το σερί των 49 αγώνων δίχως αρνητικό αποτέλεσμα, διατηρείται ακόμα.

7/5/2003 Άρσεναλ – Σαουθάμπτον 6-1

16/10/2004 Άρσεναλ – Άστον Βίλα 3-1

Η αρχή και το τέλος της ιστορικής διαδρομής των «κανονιέρηδων», που όταν πλέον υπέστησαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από 1,5 χρόνο, είχαν τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ολοκληρώθηκε με το 2-0 για τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Ρούνεϊ κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στο 73' και στο 90' + 3' ο Άγγλος στράικερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο «Ολντ Τράφορντ».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης