«Έπρεπε να διακοπεί το ματς, ν' αποκλείσει η UEFA τη Βουλγαρία»

Ο οργανισμός KickItOut που κάνει τεράστια προσπάθεια για να καταπολεμήσει οποιασδήποτε μορφή διάκριση, απορεί με τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου και την οριστική διακοπή του ματς Βουλγαρίας – Αγγλίας, ενώ, καλεί την UEFA να λάβει μέτρα επιβάλλοντας παραδειγματική τιμωρία!  



«Έπρεπε να διακοπεί το ματς, ν' αποκλείσει η UEFA τη Βουλγαρία»

Η Αγγλία πέρασε από τη Σόφια διασύροντας τους Βούλγαρους με το τελικό 6-0, ένα σκορ που θα μπορούσε πολύ άνετα να φτάσει σε διψήφια επίπεδα βάσει των ευκαιριών και των δοκαριών που είχαν οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Παρ' όλα αυτά, το πρώτο ημίχρονο διεκόπη δυο φορές μόλις έγιναν αντιληπτοί οι ήχοι μαϊμούδων, οι ρατσιστικές αποδοκιμασίες προς τους μαύρους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί από την εξέδρα.

«Χειροκροτούμε τον Σάουθγκεϊτ, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές του για τις ενέργειές τους και την αναφορά του προβλήματος. Η UEFA, όμως, πρέπει να εξηγήσει γιατί στη δεύτερη διακοπή δεν πήγαν οι δύο ομάδες στ' αποδυτήρια όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ενώ, το ματς έπρεπε να διακοπεί οριστικά στο δεύτερο μέρος από τη στιγμή που υπήρχαν αναφορές πως η ρατσιστική επίθεση συνεχιζόταν. Η UEFA πρέπει να βγει μπροστά από τη στιγμή που φάνηκε ότι η τιμωρία με την οποία έκλεισε τμήμα των κερκίδων του γηπέδου της Βουλγαρίας, δεν λειτούργησε.

Δεν χρειάζονται άλλα πρόστιμα ή τιμωρίες έδρας. Αν η UEFA νοιάζεται πραγματικά, τότε η αφαίρεση βαθμών και ο αποκλεισμός από τη διοργάνωση επιβάλλονται...» αναφέρει η ανακοίνωση του KickItOut.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης