Μια 10ετία από το τελευταίο ματς του Μπέκαμ με το εθνόσημο... (vids)

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, σαν σήμερα, 14 του Οκτώβρη, πριν από 10 ολόκληρα χρόνια αγωνίστηκε για 115η και τελευταία φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο...  



Μια 10ετία από το τελευταίο ματς του Μπέκαμ με το εθνόσημο... (vids)

Ο πιο τίμιος στρατιώτης της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, μια τέτοια ημέρα το 2009, αγωνίστηκε σε νίκη (3-0) επί της Λευκορωσίας στο «Γουέμπλεϊ», αντικαθιστώντας τον Αάρον Λένον για να πάρει θερμότατο χειροκρότημα από τον κόσμο κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Μάλιστα, έβγαλε και ασίστ στον Σον Ράιτ – Φίλιπς σχεδόν άμεσα, φτάνοντα στις 39 με τις οποίες ολοκλήρωσε τη θητεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 

Το παιχνίδι εκείνο ήταν το τελευταίο των «τριών λιονταριών» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, με τον Πίτερ Κράουτς να σκοράρει δυο φορές.

Στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ο Μπέκαμ ταξίδεψε κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή παρά το γεγονός πως είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα και δεν μπορούσε να στηρίξει την εθνική ομάδα της πατρίδας του προσφέροντας τις υπηρεσίες του εντός αγωνιστικού χώρου, μένοντας ο 3ος στο πολύ κλειστό κλαμπ όσων ξεπέρασαν τις 100 εμφανίσεις με την Αγγλία... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης