Δύο «ξένοι» στην ενδεκάδα της εθνικής Αγγλίας από το... 2006

Δύο παίκτες οι οποίοι δεν αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ βρέθηκαν χθες (11/10) στην αρχική ενδεκάδα της Αγγλίας απέναντι στην Τσεχία. Που είναι το περίεργο; Το γεγονός αυτό έχει να συμβεί από το... 2006!



Δύο «ξένοι» στην ενδεκάδα της εθνικής Αγγλίας από το... 2006

Ακόμη ένα... γεγονός το οποίο είχε να φανεί χρόνια στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας συνέβη χθες στην Πράγα και στην αναμέτρηση των Άγγλων με την εθνική ομάδα της Τσεχίας.

Συγκεκριμένα, στους 11 ποδοσφαιριστές που παρέταξε χθες (11/10) απέναντι στην Τσεχία ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ υπήρχαν τα ονόματα των Κίεραν Τρίπιερ και Τζέιντον Σάντσο, δύο παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην Μπορούσια Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Όμως, ποιο είναι το περίεργο;

Το να βρεθούν δύο παίκτες που δεν αγωνίζονται σε αγγλικό σύλλογο στην ενδεκάδα της Αγγλία έχει να συμβεί από το μακρινό 2006 και από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, όπου τότε τα «τρία λιοντάρια» αναμετρήθηκαν με την Πορτογαλία στην φάση των «8» της διοργάνωσης.

Φυσικά, οι τότε πρωταγωνιστές ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος αγωνιζόταν τότε στην Ρεάλ Μαδρίτης και ο Όουεν Χάργκρεϊβς, ο οποίος αγωνιζόταν στην Γερμανία και στην Μπάγερν Μονάχου.

Ωστόσο, αναφορικά οι Τρίπιερ και Σάντσο είναι οι μόνοι στην αγγλική αποστολή για τις δύο αναμετρήσεις των προκριματικών για την «δόση» του Οκτωβρίου, οι οποίοι δεν αγωνίζονται στην Αγγλία, με τους υπόλοιπους 21 να επιστρέφουν από Τρίτη στην Αγγλία.

Μαρίνος Πάντζης