Η... never give up φιλοσοφία του Κλοπ

Το γκολ στις καθυστερήσεις απέναντι στη Λέστερ, αποτελεί ακόμα μια επιβράβευση για την προσπάθεια και την επιμονή των παικτών της Λίβερπουλ να διεκδικούν κάτι από τα ματς μέχρι τέλους. Με τον Κλοπ στον πάγκο, έχουν ανατρέψει πολλές καταστάσεις και οι βαθμοί που έχουν εξασφαλίσει στα τελευταία λεπτά, φανερώνουν τη νοοτροπία «never give up».  



Η... never give up φιλοσοφία του Κλοπ

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και πρωτοπόροι της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, έχουν αλλάξει στάτους και το έχουν κάνει με ηχηρό τρόπο τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, είναι έργο του Γιούργκεν Κλοπ που έχει καταφέρει να εμφυσήσει στους ποδοσφαιριστές του τη νοοτροπία με την οποία κανείς δεν θα πρέπει να παρατάει την προσπάθεια και να κυνηγάει μυαλωμένα το γκολ, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Η Λίβερπουλ, επί των ημερών του Kloppo στην τεχνική ηγεσία, με τον Γερμανό τεχνικό να έχει συμπληρώσει πλέον τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πάγκο, η ομάδα από το λιμάνι έχει καταφέρει να πάρει 75 βαθμούς σε αναμετρήσεις στις οποίες βρέθηκε πίσω στο σκορ!

Έχει πάρει 20 νίκες πραγματοποιώντας ανατροπή και έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας σε 15 διαφορετικές περιπτώσεις, σκοράροντας στο τελευταίο 10λεπτο.

Οι 75 βαθμοί (20x3 και 15x1) που έχουν εξασφαλιστεί σε ματς που η Λίβερπουλ είχε βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ, έχουν προέλθει με 61 γκολ από το 80' και μετά, ενώ, τα 24 από αυτά τα τέρματα έχουν επιτευχθεί στα λεπτά των καθυστερήσεων!

Never say never όταν φοράς την κόκκινη φανέλα...

Κώστας Ζάλιαρης