Τον λένε Μάτι Λόνγκσταφ και μόλις νίκησε κι αυτός την Γιουνάιτεντ!

Την ευκαιρία στον Μάτι Λόνγκσταφ, μικρό αδερφό του Σον, να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που... επέτρεψε στον πιτσιρικά να σκοράρει το πρώτο του γκολ της επαγγελματικής του καριέρας για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 υπέρ της Νιούκαστλ! Παραπαίει η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που βγάζει-δεν βγάζει την διακοπή των πρωταθλημάτων.



Τον λένε Μάτι Λόνγκσταφ και μόλις νίκησε κι αυτός την Γιουνάιτεντ!

Σε 21 προηγούμενα παιχνίδια ο Στιβ Μπρους δεν είχε πανηγυρίσει νίκη ως προπονητής κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», αλλά η φετινή τους ομάδα είναι πραγματικά ικανή μόνο για το χειρότερο, χαρίζοντάς του αυτήν την χαρά στο 400ο παιχνίδι του στους πάγκους της Πρέμιερ Λιγκ (μόλις ο 7ος της ιστορίας). Όλη κι όλη μία κλασική ευκαιρία είχαν οι φιλοξενούμενοι, κι αυτήν από κεντρικό αμυντικό και συγκεκριμένα τον Χάρι Μαγκουάιρ που έχασε αμαρκάριστη κεφαλιά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Γενικά ήταν ένα αρκετά ανιαρό πρώτο 45λεπτο, με τη Νιούκαστλ να παίζει αρκετά σκληρά και να μην επιτρέπει στην έτσι κι αλλιώς χωρίς φαντασία Γιουνάιτεντ να δημιουργήσει ευκαιρίες. Πιο δραστήριοι οι γηπεδούχοι, με τους Αλέν Σεντ-Μαξιμάν και Μιγκέλ Αλμιρόν να αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς στην επίθεση, αλλά την πιο μεγάλη τους ευκαιρία να ανήκει στον μετέπειτα ήρωα του ματς, Μάτι Λόνγκσταφ. Σουτ στο δοκάρι από τον πιτσιρικά, που νίκησε τον Νταβίδ Ντε Χέα αλλά δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, κάτι που έπραξε με μεγάλη επιτυχία στο δεύτερο μέρος. Έπειτα από ένα φανταστικό σόλο του Σεντ-Μαξιμάν, ο 19χρονος βρήκε και πάλι λίγο χώρο εκτός περιοχής και τούτη τη φορά για να είναι... σίγουρος, σούταρε στο ύψος του αγωνιστικού χώρου για να ξανά νικήσει τον Ισπανό πορτέρο και να στείλει την μπάλα στην δεξιά του γωνία.

Το χάρηκε με την ψυχή του ο Μάτι, που πανηγύρισε πιάνοντας με πάθος το σήμα στην φανέλα, τον καμάρωσε ο Σον Λόνγκσταφ (σ.σ οι δυο τους έγιναν τα νεότερα αδέρφια που παίζουν μαζί στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το 1995 και τους Γκάρι και Φιλ Νέβιλ) και από εκείνο το σημείο οι «καρακάξες» κοίταξαν να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους. Δέκα πίσω από την σέντρα και ο Άντι Κάρολ κάπου ξεχασμένος στην μεσαία γραμμή, με τους χώρους να κλείνουν ακόμη πιο ασφυκτικά κάθε φορά που η μπάλα πλησίαζε την περιοχή. Άκρως διαχειρίσιμο το ματς για τη Νιούκαστλ, που διατήρησε το αρνητικό σερί της αντιπάλου της η οποία δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας από τον περασμένο Φεβρουάριο και την σπουδαία ανατροπή-πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν.

Φυσικά μετά το τέλος του ματς τα φώτα ήταν στραμμένα στον Μάτι Λόνγκσταφ (σ.σ νεότερος παίκτης στην ιστορία της Νιούκαστλ που σκοράρει στο ντεμπούτο του και νεότερος που κάνει εμφάνιση σε τέτοια ηλικία για τον σύλλογο από τον Τζέιμς Μίλνερ το 2004) αλλά και στον Σόλσκιερ, ο οποίος θα έχει μία πολύ δύσκολη διακοπή για τις εθνικές ομάδες με την διοίκηση να μην αποκλείεται να προβεί σε δραστικά μέτρα και να τον απομακρύνει λίγο καιρό αφότου του έδωσε συμβόλαιο.

Στην 12η θέση με μόλις 12 βαθμούς μετά από οκτώ αγωνιστικές η Γιουνάιτεντ, στους οκτώ ανέβηκε η Νιούκαστλ που έφυγε από την τελευταία τριάδα και φόρτωσε περισσότερο άγχος στον Μάρκο Σίλβα, ρίχνοντας την Έβερτον δύο θέσεις πριν την τελευταία.

Οι συνθέσεις:

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Γιέντλιν, Σέαρ, Λασέλ, Κλαρκ, Βίλεμς, Αλμιρόν (90' Κραφτ), Μάτι Λόνγκσταφ, Σον Λόνγκσταφ, Σεντ-Μαξιμέν (83' Ατσού), Ζοέλιντον (56' Κάρολ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ (60' Ρόχο), Τουανζέμπε, Μαγκουάιρ, Γιανγκ (86' Τσονγκ), Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Αντρέας, Μάτα (66' Γκρίνγουντ), Τζέιμς, Ράσφορντ

Γιώργος Σιάφας