Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα για τον Λάμπαρντ

Η Τσέλσι έγινε η ομάδα με τους περισσότερους εκπροσώπους στην εθνική ομάδα της Αγγλίας και αυτό είναι κάτι που πέρα από την επιβράβευση για τα παιδιά, αποτελεί και μεγάλο επίτευγμα για τη φιλοσοφία με την οποία δουλεύει ο Λάμπαρντ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα για τον Λάμπαρντ

Οι Έιμπραχαμ, Τομόρι, Μπάρκλεϊ και Μάουντ συμπεριλήφθηκαν στη νέα αποστολή των «λιονταριών» για τα παιχνίδια με τις Τσεχία και Βουλγαρία στην προσεχή διακοπή των πρωταθλημάτων για τα προκριματικά του Euro 2020.

Οι τέσσερις εκπρόσωποι της Τσέλσι είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, πράγμα που κάνει τους «μπλε» αυτή τη στιγμή τους καλύτερους τροφοδότες για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η συμμετοχή των τεσσάρων παικτών στα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έρχεται με απόλυτη φυσικότητα αν έχει παρακολουθήσει κανείς τα παιχνίδια της Τσέλσι και τις προσπάθειες που κάνουν κυρίως οι Μάουντ, Τομόρι και Έιμπραχαμ, αφού ο Μπάρκλεϊ μπορεί να θεωρηθεί πλέον «μπαρουτοκαπνισμένος». Με τα πάνω και τα κάτω του, ο Άγγλος χαφ το τελευταίο διάστημα διανύει θετική περίοδο και αυτό τον οδήγησε στην κλήση στην εθνική.

Οι υπόλοιποι τρεις, είναι ποδοσφαιριστές στους οποίους ουσιαστικά στηρίζεται ο Φρανκ Λάμπαρντ για τη φετινή Τσέλσι, αλλά και τη μελλοντική, εφόσον όλα κυλήσουν όπως τα θέλει και απολαύσει την εμπιστοσύνη των διοικούντων και του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Φικάγιο Τομόρι μπήκε στα στόπερ και έδειξε πως μπορεί ν' αποτελέσει αυτή τη στιγμή κάτι πιο αξιόπιστο από τους Κρίστενσεν και Ζούμα, αν και όπως φάνηκε στο Λιλ, δύσκολα ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά γενικότερα η αμυντική λειτουργία των Λονδρέζων.

Ο Τάμι Έιμπραχαμ στην επίθεση και ο Μέισον Μάουντ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο υψηλόσωμος επιθετικός κατάφερε να σκοράρει και ανήμερα των 22ων γενεθλίων του στο Champions League, ενώ, ο Μάουντ είναι πλέον το αγαπημένο παιδί του Λάμπαρντ. Τον δούλεψε στη Ντέρμπι, τον πήρε μαζί του πίσω στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κι αν τον ρωτήσει κανείς, θα ακούσει πως ο «Φράνκι» είναι πέρα ως πέρα δικαιωμένος για την επιλογή που έκανε. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός με εξαιρετικές κινήσεις στο χώρο αλλά και στις πλευρές, όχι μόνο δεν έχει ρίξει το επίπεδο των εμφανίσεών του, αλλά έχει βελτιωθεί τρομερά, είναι απειλητικός για την αντίπαλη εστία και έχει αυτό το απρόβλεπτο που πάντοτε βοηθάει την ομάδα.

Η κλήση των παιδιών του Λάμπαρντ στην εθνική Αγγλίας, είναι ένα πρώτο κερδισμένο στοίχημα για τον νέο προπονητή του κλαμπ. Έχει καταφέρει αυτό το ένα από τα κομμάτια της φιλοσοφίας με την οποία εφαρμόζει το πλάνο του, δηλαδή την ανάδειξη νέων παιδιών με την αφορμή της απαγόρευσης μεταγραφών, να πετύχει απόλυτα σε αυτό το πρώτο κομμάτι της αγωνιστικής περιόδους και τους δικούς του πρώτους μήνες θητείας στο «Στάμφορντ Μπριτζ».