Καθάρισε πολύ εύκολα η Άρσεναλ

Ένα πολύ εύκολο βράδυ κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης είχε η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε σβηστά με σκορ 4-0 και έκανε το 2/2 στον όμιλό της στο Europa League. Ξεχώρισε ο νεαρός Γκαμπριέλ Μαρτινέλι με δύο γκολ και μία ασίστ.



Καθάρισε πολύ εύκολα η Άρσεναλ

Τέλος πριν καν σχεδόν αρχίσει έβαλε στην αναμέτρηση η ομάδα του Ουνάι Έμερι, η οποία με πρωταγωνιστή τον 18χρονο δεν είχε κανένα πρόβλημα να μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή του γκρουπ.

Ο Μαρτινέλι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 14’, για να διπλασιάσει τα τέρματά του δύο λεπτά αργότερα και να δώσει άλλον αέρα στους γηπεδούχους. Η ατμόσφαιρα στο «Emirates» δεν ήταν θερμή, μιας και αρκετός κόσμος προτίμησε να μην πάει στο γήπεδο, αλλά μέχρι και το 22’ οι «κανονιέρηδες» είχαν βρει τον τρόπο να ευχαριστήσουν όσους έπραξαν διαφορετικά. Ο Τζόζεφ Γουίλοκ ο σκόρερ, για να πέσει στην συνέχεια ο ρυθμός και οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 3-0.

Το τέταρτο και τελευταίο τέρμα ήρθε στο 57’, με τον Μαρτινέλι να δημιουργεί για τον Ντάνι Θεμπάγιος, που άνοιξε κι αυτός λογαριασμό στο Γιουρόπα Λιγκ, με το γκολ να σηματοδοτεί νέα πτώση της έντασης του ματς. Όλα αυτά μέχρι και το 75’, όταν η Άρσεναλ πάτησε ξανά το γκάζι και επεδίωξε να φτάσει στο πέμπτο γκολ. Θεμπάγιος και Μαρτινέλι έχασαν από μία μεγάλη στιγμή ο καθένας στα τελειώματα, αλλά έτσι κι αλλιώς ο στόχος είχε ήδη επιτευχθεί.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε εκτός έδρας της Βιτόρια Γκιμαράες και έφτασε και αυτήν τους τρεις βαθμούς, όσους έχουν οι Βέλγοι. Στην τελευταία θέση οι Πορτογάλοι, που μετά την αποψινή τους ήττα πάνε μάλλον για ρυθμιστικό ρόλο παρά για να διεκδικήσουν κάτι. Επόμενη αγωνιστική στις 24 του μήνα, με την Άρσεναλ να υποδέχεται την Γκιμαράες και την Άιντραχτ την Σταντάρ.