Γλίτωσε τον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ!

Με πρόστιμο 200.000 λιρών – το μισό εκ του οποίου με αναστολή – τιμωρήθηκε τελικά η Λίβερπουλ για την αντικανονική συμμετοχή του Κιριβέλα στο ματς του 3ου γύρο του Λιγκ Καπ απέναντι στην ΜΚ Ντονς! Οι χειρισμοί της ομάδας οδήγησαν στην αποφυγή του αποκλεισμού από τη διοργάνωση...  



Γλίτωσε τον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ η Λίβερπουλ!

Σε αντίθεση με άλλα παραδείγματα όπου είτε το παιχνίδι επαναλήφθηκε είτε υπήρξε τιμωρία αποκλεισμού, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ γλίτωσε τα πολύ χειρότερα και του επιβλήθηκε μια ιδιαίτερα ελαφριά τιμωρία...

Ο Κιριβέλα αγωνίστηκε στο ματς με την ΜΚ Ντονς για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ δίχως την απαραίτητη άδεια, ωστόσο, είχε βρεθεί κανονικά στην αποστολή της Λίβερπουλ και σε ματς της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, δίχως να... ανοίξει μύτη.

Οι «κόκκινοι» είχαν φροντίσει από νωρίς το καλοκαίρι να κάνουν την απαραίτητη διαδικασία για την έκδοση της ειδικής άδειας που απαιτείται για τον ποδοσφαιριστή, όμως, στην FA είχαν καθυστερήσει πάρα πολύ το ζήτημα, με αποτέλεσμα να μην έχει εξασφαλίσει ο νεαρός παίκτης το έγγραφο που χρειαζόταν.

Όπως ανέφερε η English Football League, δεν θα ήταν... πρέπον ν' αποκλειστεί η Λίβερπουλ από το τουρνουά καθώς υπάρχουν παράγοντες που μετριάζουν την σοβαρότητα της παράβασης κι έτσι κανονικά οι Πρωταθλητές Ευρώπης και πρωτοπόροι της φετινής Πρέμιερ Λιγκ θα κοντραριστούν με την Άρσεναλ στον 4ο γύρο του Carabao Cup την 29η Οκτωβρίου.

Κώστας Ζάλιαρης