Ο Ομπαμεγιάνγκ, ο Μπέργκαμπ και η «ξηρασία» της Γιουνάιτεντ

Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, σκοράροντας στο ντέρμπι της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», έφτασε σε επιδόσεις που η Άρσεναλ είχε να δει τουλάχιστον 20 χρόνια και παράλληλα, ξεπέρασε τα γκολ που έχει πετύχει ολόκληρη η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στα τελευταία 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις!  



Ο Ομπαμεγιάνγκ, ο Μπέργκαμπ και η «ξηρασία» της Γιουνάιτεντ

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός, είδε με τεράστια χαρά να μετράει κανονικά το γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν από κάθετη πάσα του Σακά πλάσαρε πανέμορφα τον Ντε Χέα, με τον επόπτη να σηκώνει λανθασμένα το σημαιάκι του για οφσάιντ και το VAR να διορθώνει το τεράστιο λάθος.

Με αυτό το γκολ, ο «Όμπα» έφτασε στα 7 τέρματα στις 7 πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος (δεν έχει σκοράρει μονάχα απέναντι στη Λίβερπουλ) σε μια επίδοση που τελευταία φορά από ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ είχε παρατηρηθεί τη σεζόν 1997-1998, με τον Ντένις Μπέργκαμπ!

Παράλληλα, ο Ομπαμεγιάνγκ έχει σκοράρει 17 φορές σε στα τελευταία ισάριθμα ματς των «κανονιέρηδων» σε όλες τις διοργανώσεις, τη στιγμή που ολόκληρη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το έχει κάνει μονάχα 15!

Όσο για τα γκολ που έχει πετύχει ο τρομερός στράικερ της Άρσεναλ από τη μέρα που έπαιξε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ, τον Φλεβάρη του 2018 – σκοράροντας στο ντεμπούτο του απέναντι στην Έβερτον – μονάχα ο Σαλάχ ισορροπεί μαζί του στα 39 γκολ (με τον Αιγύπτιο να έχει επιστρέψει στην Αγγλία για χάρη της Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2017), αφήνοντας πιο πίσω στα 33 τέρματα τον Σέρχιο Αγουέρο!

Κώστας Ζάλιαρης