Η νέα... πρώτη φορά της Λίβερπουλ και η Τσέλσι του Μουρίνιο (vid)

Η Λίβερπουλ έφυγε από το Σέφιλντ με το 1-0 το μεσημέρι του Σαββάτου, έκανε το 7x7 στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, πετυχαίνει τη συγκεκριμένη επίδοση για πρώτη φορά στη σύγχρονη μορφή του πρωταθλήματος και πορεύεται για το σερί της Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο...  



Η νέα... πρώτη φορά της Λίβερπουλ και η Τσέλσι του Μουρίνιο (vid)

Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ, με μεγάλη του ανακούφιση, όπως αυτή που προκλήθηκε και στον κόσμο των «κόκκινων», είδε τη μπάλα να γλιστράει από τον Ντιν Χέντερσον και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για το τελικό 1-0 κόντρα στους νεοφώτιστους του Κρις Γουάιλντερ.

Το γκολ αυτό ήταν αρκετό για να συνεχίσουν οι Πρωταθλητές Αγγλίας με το απόλυτο τη φετινή σεζόν έπειτα από 7 αγωνιστικές (16 σερί νίκες μαζί και με το προηγούμενο πρωτάθλημα μετράει η ομάδα του Κλοπ και 8 διαδοχικές νίκες εκτός έδρας!), μια επίδοση την οποία πετυχαίνουν για πρώτη φορά από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ.

Την αμέσως προηγούμενη χρονιά που είχαν καταφέρει να πάρουν ισάριθμες νίκες σε 7 αγωνιστικές με την έναρξη της κούρσας, ήταν τη σεζόν 1990-1991, στην τότε πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

Όσον αφορά την καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί πριν από τη φετινή της Λίβερπουλ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αυτή ανήκει στην Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία ως Πρωταθλήτρια Αγγλίας την ποδοσφαιρική χρονιά 2005-2006, είχε κάνει το εντυπωσιακό 9x9!

 

Κώστας Ζάλιαρης