Στο +8 η… μέτρια Λίβερπουλ!

Με το ολέθριο λάθος του Ντιν Χέντερσον και σκόρερ τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ (70’) πέρασε η Λίβερπουλ από την έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-0 για την 7η αγωνιστική. Οκτώ βαθμούς μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι οι πρωταθλητές Ευρώπης, με τους «πολίτες» να δοκιμάζονται το απόγευμα (19:30) στην έδρα της Έβερτον.



Στο +8 η… μέτρια Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ διατήρησε το απόλυτο (7Χ7) και έβαλε τέλος στην παράδοση που την ήθελε να μην φεύγει ποτέ με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «Μπράμαλ Λέιν» στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, μετρώντας τρεις αποτυχημένες απόπειρες πριν από το σημερινό ραντεβού.

Δύο είναι πλέον τα γήπεδα που οι «reds» δεν έχουν ούτε μια ευχάριστη ανάμνηση και πρόκειται για αυτά των Νότιγχαμ Φόρεστ (σ.σ. Σίτι Γκράουντ – 5 ματς) και Μπλάκπουλ (σ.σ. Μπλούμφιλντ Ρόουντ – 1 ματς).

Το ματς

Οι «κόκκινοι» προσπαθούσαν στο πρώτο μισάωρο να βρουν το ρυθμό που θα τους δώσει το «εισιτήριο» για τα δίχτυα του Χέντερσον αλλά η πρώτη αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 34ο λεπτό.

Μια βαθιά μπαλιά του Φαν Ντάικ έφερε τον Μανέ… φάτσα με το τέρμα αλλά ο Σενεγαλέζος δεν βρήκε την μπάλα με τον επιθυμητό τρόπο, με αποτέλεσμα να αστοχήσει από ευνοϊκή θέση.

Ο Μανέ είχε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ καις το 43ο λεπτό αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι! Προηγήθηκε φάση διαρκείας μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πάσα του Φιρμίνο, ο οποίος θα μπορούσε να τελειώσει και μόνος του τη δουλειά…

Οι γηπεδούχοι αντίθετα κατάφεραν στα πρώτα 45’ να περιορίσουν τις ορέξεις των «κόκκινων» ενώ απείλησαν με διαγώνιο σουτ του Ρόμπισον στο 21ο λεπτό. Μια φάση που προήλθε από υπέροχη μεταβίβαση του Φλεκ.

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφερθεί πως στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πλησίασαν περισσότερο στο γκολ. Η άμυνα των Μέρσεϊσαϊντερς δέχτηκε σχετική πίεση ενώ στο 67ο λεπτό ο Φλεκ σούταρε προς την εστία του Άντριαν αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα αμυνομένων.

Στο 70ο λεπτό όμως η ομάδα του Κλοπ βρήκε τελικά το δρόμο, έστω κι αν χρειάστηκε το ολέθριο λάθος του Χέντερσον για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα από το σουτ του Βαϊνάλντουμ. Ο Ολλανδός έπιασε έξω από την περιοχή ένα μονοκόμματο σουτ, το οποίο πέρασε μέσα από τα χέρια του τερματοφύλακα της Σέφιλντ!

Ο Άγγλος πορτιέρο έμελλε ωστόσο να μετριάσει τις εντυπώσεις λίγο αργότερα, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Μοχάμεντ Σαλάχ, το πλασέ του οποίου βρήκε στο σώμα του 22χρονου πορτιέρο.

Τεράστια ευκαιρία για το 1-1 στο 86ο λεπτό για τον νεοεισελθόντα Κλαρκ, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπέροχη σέντρα του Φλεκ. Η προσπάθειά του πέρασε πάνω από τα γκολπόστ του Άντριαν.

Οι συνθέσεις

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Έγκαν, Μπάσαμ, Ο’ Κόνελ, Μπάλντοκ, Στίβενς, Φλεκ, Νόργουντ (77’ Κλαρκ), Λάντστραμ, ΜακΜπέρνι, Ρόμπινσον (60’ Μουσέ)

Λίβερπουλ: Άντριαν, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (64’ Οριγκί), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (90+4’ Τσάμπερλεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Μίλνερ)

Σκόρερς

70’ Βαϊνάλντουμ

Διαιτητής

Άντονι Τέιλορ

Γήπεδο

Μπράμαλ Λέιν

Γιάννης Τζιουμακλής