Στα πέναλτι η Γιουνάιτεντ, έξω η Μπόρνμουθ σε ματς που κράτησε... μια ζωή! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε τα πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρότσντεϊλ στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ, επικρατώντας 5-3 μετά το 1-1 των 90 λεπτών. Με... 28 λεπτά καθυστερήσεις έπειτα από τρεις διακοπές για πρόβλημα στα φώτα, η Μπόρνμουθ αποκλείστηκε από τη Μπέρτον με σκορ 2-0. Πρόκριση από την άσπρη βούλα και για τη Γουλβς, καμία ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία στον 4ο γύρο, για πρώτη φορά στην ιστορία 59 ετών του τουρνουά!  



Στα πέναλτι η Γιουνάιτεντ, έξω η Μπόρνμουθ σε ματς που κράτησε... μια ζωή! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γι' ακόμα ένα παιχνίδι και αυτή τη φορά απέναντι σε μια κατά πολύ υποδεέστερη ομάδα, δεν κατάφερε να βρει γκολ στο open-play στο πρώτο μέρος. Έφτασε να έχει πάνω από 20 τελικές προσπάθειες, να δει τον Γουάν – Μπισάκα να διώχνει πάνω στη γραμμή για να κρατήσει το «μηδέν» πίσω και ήρθε ο Μέισον Γκρίνγουντ να δώσει το προβάδισμα μια μια από τις κλασσικές του κινήσεις και με χαμηλό πλασέ, στο 68ο λεπτό.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έβλεπαν ένα 16χρονο παιδί να τους προκαλεί άγχος και πανικό, αφού, ο Λουκ Μάθισον ισοφάρισε για τη Ρότσντεϊλ στο «Ολντ Τράφορντ» κι έκανε τον κόσμο να «παγώσει», πανηγυρίζοντας σαν τρελός για το επίτευγμά του. Η αναμέτρηση χρειάστηκε τα πέναλτι για ν' αναδειχθεί η ομάδα που θα δώσει το «παρών» στον 4ο γύρο του τουρνουά, με τον Ρομέρο να πιάνει το δεύτερο πέναλτι της Ρότσντείλ και το τελικό 5-3 έστειλε την ομάδα του Σόλσκιερ στον επόμενο γύρο.

 

 

 

Η Μπόρνμουθ, σε ένα ματς που διεκόπη τρεις φορές αφού έσβησαν οι προβολείς του γηπέδου και κρατήθηκαν 28 λεπτά... καθυστερήσεις στο φινάλε (!), παρά το γεγονός πως στο δεύτερο ημίχρονο με τις κινήσεις από τον πάγκο προσπάθησε να σώσει την κατάσταση, ηττήθηκε 2-0 από τη Μπέρτον και κούνησε μαντήλι στο τουρνουά.

Η Γουλβς, αν και κρατούσε τη νίκη και την πρόκριση στα χέρια της μέχρι και το 9ο λεπτό των καθυστερήσεων – λόγω τραυματισμού υπήρξε τόσο εξτρά χρόνος – δέχθηκε γκολ από τη Ρέντινγκ για το τελικό 1-1 της κανονικής διάρκειας και το παιχνίδι έπρεπε να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, οι «λύκοι» πέρασαν με το υπέρ τους 4-2.

Κώστας Ζάλιαρης