Τα χρειάστηκε, αλλά δεν σταμάτησε ούτε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το τρένο της Λίβερπουλ

Χωρίς να πιάσει πάρα πολύ υψηλή απόδοση, το... τρένο της Λίβερπουλ πέρασε και από το “Στάμφορντ Μπριτζ” κάνοντας την δουλειά από το πρώτο ημίχρονο. Αν και τα χρειάστηκε στο τέλος, έφτασε στο 6/6 με το τελικό 2-1 η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που βεβαίως συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Πρέμιερ Λιγκ.



Τα χρειάστηκε, αλλά δεν σταμάτησε ούτε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το τρένο της Λίβερπουλ

Τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις ακόμη κι όταν δεν πατάς καλά, και αυτό είναι το μοναδικό που μπορεί να κρατήσουν οι «κόκκινοι» από την αναμέτρηση του Λονδίνου. Στην χειρότερη εμφάνισή τους στο φετινό πρωτάθλημα, οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έβλεπαν την Τσέλσι να χάνει την μία ευκαιρία μετά την άλλη στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Φρανκ Λάμπαρντ από την δική του πλευρά να μην σταματάει να γελάει με την τύχη του -ή την ατυχία του αν προτιμάτε- μετά από κάθε χαμένη στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κλοπ φοβήθηκε τόσο που έβαλε και τον Τζο Γκόμεζ στα τελευταία λεπτά και γύρισε το σύστημά του σε 5-4-1 για να μην έρθουν οι μπελάδες που φαίνονταν στον ορίζοντα, αλλά και πως από το 80’ και μετά η κατοχή ήταν στο 70% για τους Λονδρέζους.

Διαφορετικά τα δύο ημίχρονα, με τους «Reds» να μην εντυπωσιάζουν αλλά να διαχειρίζονται πολύ καλά το ματς, κάτι στο οποίο βοήθησαν φυσικά και τα δύο γκολ από στημένες φάσεις. Αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος πήρε πάσα από τον Μοχάμεντ Σαλάχ σε φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα με τρομερή δύναμη στο αριστερό «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Κέπα. Λίγο αργότερα ήταν σειρά του Θέσαρ Αθπιλικουέτα να βρει δίχτυα, ωστόσο δεν ήταν αυτός που θα έσπαγε το σερί των 11 συνεχόμενων γκολ από Άγγλους για την ομάδα του Λάμπαρντ, μιας και ο Μέισον Μάουντ ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό από τον βοηθό γραμμής αλλά από το VAR. Κι αφού δεν ήρθε το 1-1, ήρθε το 0-2 από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, με τον Βραζιλιάνο να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους έπειτα από φάουλ με κομπίνα από τους Αλεξάντερ-Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον και με το κεφάλι να πιστώνει την ασίστ στον δεύτερο.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια είχες την αίσθηση ότι θα ήταν η Τσέλσι αυτή που θα έκανε καλύτερο παιχνίδι, κάτι που δεν άργησε να επιβεβαιωθεί. Οι «μπλε» εγκλώβισαν επιθετικά τους φιλοξενούμενους και προσπαθούσαν διαρκώς να βγουν μπροστά με όσα όπλα είχαν, με τις εναλλακτικές τους να είναι περιορισμένες μιας και είχαν ήδη κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος. Και περίπου στα μισά του Β’ μέρους, ανταμείφτηκαν. Ωραία αλλαγή πορείας από τον γενικά τρομερό Ενγκολό Καντέ, ο οποίος μάλλον δεν ενέπνευσε ανησυχία στην άμυνα των «κόκκινων», που τον μάρκαρε με τα μάτια επιτρέποντάς του να πατήσει στα όρια της περιοχής και ανάμεσα από τέσσερις αντιπάλους να εξαπολύσει ένα άπιαστο σουτ στο ίδιο «Γ» που είχε σκοράρει ο Αλεξάντερ-Άρνολντ για να μειώσει σε 2-1. Το γκολ άλλαξε για τα καλά τα δεδομένα, με την εξέδρα να ξυπνάει και πάλι και να ζητάει την ισοφάριση. Θα είχε έρθει το 2-2 αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι οι επιθετικοί, με τον Τάμι Έιμπραχαμ και τον Μισί Μπατσουαγί (ο δεύτερος άλλαξε τον πρώτο) να χάνουν μεγάλες φάσεις.

Στους πέντε βαθμούς και πάλι η διαφορά της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι, δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή η Τσέλσι, η οποία παρέμεινε στους οκτώ και την 11η θέση.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (42' Ζουμά), Τομόρι, Έμερσον (15' Μάρκος Αλόνσο), Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαν, Μάουντ, Έιμπραχαμ (76' Μπατσουαγί)

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (83' Λαλάνα), Μανέ (72' Μίλνερ), Σαλάχ (90' Γκόμεζ), Φιρμίνο

Γιώργος Σιάφας