Έβαλε μυαλό και έκανε μεγάλη ανατροπή η Άρσεναλ!

Με δέκα παίκτες από το 41', έχοντας βρεθεί δύο φορές πίσω στο σκορ και με άμυνα που δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη, η Άρσεναλ κατάφερε να κάνει τεράστια ανατροπή απέναντι στην Άστον Βίλα στο «Έμιρεϊτς» και να φτάσει στο τελικό 3-2 για την 6η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Φώναξαν έντονα για πέναλτι σε χέρι του Σωκράτη στο φινάλε οι «χωριάτες»...  



Έβαλε μυαλό και έκανε μεγάλη ανατροπή η Άρσεναλ!

Ο Ουνάι Έμερι εμπιστεύθηκε και έδωσε φανέλα βασικού στον Σακά, με τον μικρό να κάνει παίρνει ξανά χρόνο συμμετοχής σιγά – σιγά (όπως το έκανε και στο ματς του Γιουρόπα Λιγκ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης), έπειτα από τις παρουσίες του στην περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Όλα, όμως, στράβωσαν για τους «κανονιέρηδες» που κόντρα στη ροή του αγώνα και σε όποιες προσπάθειες έκαναν, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 20ο λεπτό. Από σέντρα του Ελ Γκαζί που είχε όλο το χώρο και το χρόνο από αριστερά, ο ΜακΓκιν έφτασε πρώτος στη μπάλα και σκόραρε για τη Βίλα, κάνοντας το 1-0. Μάλιστα, η Άρσεναλ έμεινε με δέκα παίκτες πριν καν την ανάπαυλα! Λίγο πριν το ημίχρονο ο Μέιτλαντ Νάιλς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, χτύπησε και ο ίδιος στην κόντρα με τον Νιλ Τέιλορ και ο Έμερι έδειξε την έντονη δυσαρέσκειά του καθώς δεν σηκώθηκε καν από τον πάγκο του καθώς αποχωρούσε ο παίκτης!

Ο Ισπανός προπονητής των «κανονιέρηδων» στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αποφάσισε ότι έπρεπε να «θυσιάσει» τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του, τον Σακά, για να βάλει τον Τσέιμπερς και να διαφυλάξει κάπως τα μετόπισθεν μετά την αποβολή του Μέιτλαντ – Νάιλς. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό, με την Άρσεναλ όμως να έχει το αριθμητικό μειονέκτημα που την εμπόδιζε να έχει το θάρρος που θα μπορούσε αν οι δύο ομάδες είχαν ισορροπία. Παρά το γεγονός πως δεν είχε δημιουργία, η λονδρέζικη ομάδα έφτασε στο 1-1 με το πέναλτι του Πεπέ στο 59'! Και προτού προλάβει να το χαρεί, η συνηθισμένη Άρσεναλ τα έκανε ξανά μαντάρα, βλέποντας τη Βίλα να σκοράρει! Ο Γουέσλεϊ κατάφερε να βρει δίχτυα για το 2-1 με προβολή έπειτα από γύρισμα του Γκρίλις που τα έβαλε με τρεις αντιπάλους και κατάφερε να περάσει τη μπαλιά.

Προς τιμήν τους, οι «κανονιέρηδες» δεν άφησαν τον Χίτον ήρεμο, δοκίμασαν τα ρεφλέξ του με απειλητικές καταστάσεις στα καρέ των «χωριατών». Και όλα... θα έρχονταν τούμπα! Ο Καλούμ Τσέιμπερς που είχε μπει αλλαγή, με γκολ στο 81' ισοφάρισε σε 2-2 από σέντρα του Γκεντουζί, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα κατάφερε να κατεβάσει και να νικήσει μια μονομαχία. Η ολική ανατροπή εν μέσω παροξυσμού θα ερχόταν από τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με τρομερή εκτέλεση φάουλ για το τελικό 3-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Λένο, Μέιτλαντ – Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Νταβίντ Λουίζ, Κολάσινατς, Γκεντουζί, Τζάκα (72' Γουίλοκ), Πεπέ, Θεμπάγιος (72' Τορέιρα), Σακά (46' Τσέιμπερς), Ομπαμεγιάνγκ

Άστον Βίλα: Χίτον, Γκιλμπέρτ, Ένχελς, Μινγκς, Τέιλορ, ΜακΓκιν, Νακάμπα (85' Χούριχεϊν), Γκρίλις, Τρεζεγκέ (68' Ελ Μοχαμαντί), Γουέσλεϊ, Ελ Γκαζί (86' Λάνσμπερι)

Κώστας Ζάλιαρης