Σίτι: Η μόνη ομάδα που έχει νικήσει αλλά και ηττηθεί με 8 γκολ στην Πρέμιερ! (vids)

Μετά και το τρομερό 8-0 επί της Γουότφορντ, νίκη με την οποία σημείωσε το μεγαλύτερο σκορ που έχει πετύχει στην ιστορία της παρουσίας της στην Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε κι άλλη μια πρωτιά αναφορικά με τον αριθμό των γκολ που την έχουν κάνει να χαρεί αλλά και ... τα βάψει μαύρα.  



Σίτι: Η μόνη ομάδα που έχει νικήσει αλλά και ηττηθεί με 8 γκολ στην Πρέμιερ! (vids)

Παρά ένα γκολ, οι Πρωταθλητές Αγγλίας άφησαν το ρεκόρ της μεγαλύτερης ever νίκης στην ιστορία της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 9-0 των «κόκκινων διαβόλων» απέναντι στην Ίπσουϊτς από τον Μάρτιο του 1995 παρέμεινε η νίκη – ρεκόρ, με τους «πολίτες» να σταματούν στα 8 τέρματα απέναντι στη Γουότφορντ και να γράφουν ιστορία... μόνο για τα δικά τους δεδομένα.

Παρ' όλα αυτά, οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ, δεν ξεχνούν ότι κάποτε υπήρξαν απλά οι... φασαριόζοι γείτονες της Γιουνάιτεντ και πέρασαν πολύ δύσκολες εποχές προτού ο Σεΐχης Μανσούρ αγοράσει τις μετοχές και αλλάξει ριζικά το στάτους του κλαμπ.

Πίσω στον Μάιο του 2008, η Μίντλεσμπρο είχε καταφέρει να ταπεινώσει τη Μάντσεστερ Σίτι με τελικό σκορ 8-1, με τους «πολίτες» να έχουν τότε στην άκρη του πάγκου τον Σβεν Γκόραν Έρικσον και στην 11άδα παίκτες όπως οι Τσόρλουκα, Νταν, Άιρλαντ, Πετρόφ, Ελάνο και Βασέλ...

Σ' εκείνο το ματς, ο Ρίτσαρντ Νταν είχε δει κόκκινη κάρτα από το 15ο λεπτό και ξεκίνησε ο μεγάλος κατήφορος της Σίτι...

Έπειτα και από το φετινό παιχνίδι με τη Γουότφορντ, η Μάντσεστερ Σίτι είναι η μοναδική ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή που έχει ηττηθεί με 8 γκολ και έχει πάρει και νίκη με τα ίδια τέρματα!

Κώστας Ζάλιαρης