Το VAR και ένα... τηλεγράφημα έκοψαν από την Τότεναμ τους βαθμούς στο Λέστερ

Μια σκανδαλώδης απόφαση των διαιτητών να ακυρώσουν το 0-2 της Τότεναμ για οφσάιντ -κι ας έκαναν χρήση του VAR- και ένα άψογα τοποθετημένο σουτ του Τζέιμς Μάντισον οδήγησαν την Λέστερ στην ανατροπή (2-1 από 0-1) και τους Spurs σε νέα απώλεια βαθμών.



Το VAR και ένα... τηλεγράφημα έκοψαν από την Τότεναμ τους βαθμούς στο Λέστερ

Προβάδισμα υπέρ του επιτιθέμενου; Last year…

Σε ένα άκρως εντυπωσιακό ματς η Τότεναμ είχε νέα απώλεια βαθμών μετά το 2-2 κόντρα στην Άρσεναλ αλλά και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Champions League, κι ας προηγήθηκε στο σκορ και σε αυτήν την περίπτωση. Βεβαίως, εν προκειμένω δεν έφταιγε αποκλειστικά η ίδια, αφού έχει ήδη ξεσηκώσει μεγάλη συζήτηση η απόφαση των διαιτητών να ακυρώσουν το 0-2 των φιλοξενούμενων σε μια πάρα πολύ οριακή φάση.

Πραγματικά μέτρησαν μέχρι και το... χιλιοστό, και μετά από αρκετή καθυστέρηση αποφάσισαν πως ο Σον Χέουνγκ-Μιν ήταν εκτεθειμένος για να χαθεί κάθε συγκέντρωση από τους παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό πρόβλημα στην διαχείριση των αγώνων τους. Ξαφνικά όχι μόνο χάθηκε το προβάδισμα αλλά βρέθηκαν και να κυνηγούν τους γηπεδούχους, που εκμεταλλεύτηκαν την γενική αναστάτωση και με τέρματα των Ρικάρντο Περέιρα και Μάντσισον πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο. Τρομερό το δεύτερο γκολ (85’) των «αλεπούδων», με τον δεύτερο να βρίσκει λίγο χώρο εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα σαν συστημένο... τηλεγράφημα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Πάουλο Γκατσανίγα, με την μπάλα να σκάει με το που έφτασε πάνω του και να καταλήγει στο πλαϊνό διχτάκι.

Το σκορ είχε ανοίξει από το 29ο λεπτό με ένα γκολ του Χάρι Κέιν που απέδειξε το πόσο καλή επαφή με την εστία έχει ο Άγγλος φορ. Σε φαρμακερή αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στο... βαρύ πυροβολικό ο οποίος σπρώχθηκε από τον Τσαγκλάρ Σογιουντσού εκτός περιοχής αλλά με κάποιον τρόπο κατάφερε να κρατήσει πορεία προς την αντίπαλη εστία και πέφτοντας «δίκασε» τον Κάσπερ Σμάιχελ κατά την έξοδό του, για να φτάσει τα 14 τέρματα κόντρα στην Λέστερ σε 13 μεταξύ τους αναμετρήσεις! Το λες και κόντρα στην ροή του ματς το 0-1, με την Τότεναμ ναι μεν να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τους γηπεδούχους να δείχνουν άκρως επικίνδυνοι κάθε φορά που αποφάσιζαν να βγουν μπροστά.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια σπουδαία επικράτηση για το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς, με τους οπαδούς να έχουν να πανηγυρίσουν ανατροπή στην Πρέμιερ Λιγκ εδώ και μία τετραετία! Για την Τότεναμ, δεν ήρθε ούτε τώρα ένα διπλό στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με τελευταίο της τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Σμάιχελ, Περέιρα, Σογιουντσού, Έβανς, Τσίλγουελ, Τίλεμανς (85' Σουντουρί), Ντιντί, Αγιόθε (67' Πρατ), Μάντισον, Μπαρνς (82' Γκρέι), Βάρντι

Τότεναμ: Γκατσανίγα, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Ρόουζ, Βερτόνχεν, Σισοκό (67' Γουανιάμα), Γουίνκς, Ντομπελέ (87' Λούκας Μόουρα), Λαμέλα (79' Έρικσεν), Σον, Κέιν