Άνετη τριάρα στο Χάρκοβο για τη Σίτι (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά για να βρει τα γκολ της νίκης στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τους Μαχρέζ, Γκουντογκάν και Ζέσους έφτασε εύκολα στο 3-0 και έγινε η ... μοναδική αγγλική ομάδα που πήρε νίκη στην πρεμιέρα των γκρουπ της φετινής διοργάνωσης!  



Άνετη τριάρα στο Χάρκοβο για τη Σίτι (vids)

Η Σαχτάρ δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στη βραδιά που οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έκαναν γκολ τις δύο πρώτες καλές τους ευκαιρίες. Από τη στιγμή που οι απόλυτοι κυρίαρχοι της Αγγλίας παρουσιάστηκαν τόσο αποτελεσματικοί στο γήπεδο, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους Ουκρανούς να πάρουν κάτι. Έτσι, στο 24ο λεπτό από την πρώτη τελική στην εστία, ο Γκουντογκάν πέτυχε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μαχρέζ σκόραρε για το 1-0. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 38', όταν ο Αλγερινός έκανε κίνηση κεντρικά ξεκινώντας από το δεξί «φτερό» και έβγαλε την κάθετη στον Γερμανό μέσο για να σκοράρει εκείνος και να γράψει το 3-0. Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Ντε Μπρόινε έχασε πολύ καλή ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ, με τους «πολίτες» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Οι «πολίτες» αντιμετώπισαν ένα πολύ πιο εύκολο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας αρκετά τη μπάλα με άνεση, αν και στο 51' μια κακή επικοινωνία των Φερναντίνιο και Έντερσον υποχρέωσε τον Βραζιλιάνο χαφ ν' απομακρύνει πάνω στη γραμμή μια λόμπα του Μοράες. Αμέσως μετά, η Σίτι είχε δοκάρι με τον Ραχίμ Στέρλινγκ στο 52ο λεπτό, χάνοντας ακόμα μια καλή στιγμή για να διευρύνει το σκορ. Στο 61' ο Οταμέντι με ανάποδο ψαλίδι σκόραρε αλλά υπήρχε οφσάιντ στον Στέρλινγκ οπότε το γκολ δεν μέτρησε ποτέ και η ομάδα του Πεπ έδειχνε πως μπορούσε να σκοράρει όποτε ήθελε ακόμα κι αν το γκάζι δεν ήταν απόλυτα πατημένο στο Χάρκοβο. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από το πλασέ του Γκάμπριελ Ζέσους στο 76' σε αντεπίθεση τριών παικτών της Σίτι με έναν της Σαχτάρ! Η ουκρανική ομάδα μέτρησε συνολικά 15 τέρματα σε 5 αναμετρήσεις σε τρεις διαδοχικές σεζόν που κοντράρεται με τον σύλλογο του Μάντσεστερ. Είναι τα περισσότερα τέρματα που έχει δεχθεί στην ιστορία της με οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο...

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιάτοφ, Μπόλμπατ, Κρίβτσοβ, Ματβιένκο, Ντος Σάντος, Λουρένκο (74' Μάρκος Αντόνιο), Στεπανένκο, Σόλομον (46' Κονοπλιάνκα), Μάρλος, Τάισον, Μοράες (77' Ντεντίνιο)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (81' Κανσέλο), Οταμέντι, Ζιντσένκο, Ρόδρι (83' Μεντί), Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (77' Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους

Κώστας Ζάλιαρης