Τα γκολ του Ντρογκμπά κόντρα στη Βαλένθια (vid)

Την τελευταία φορά που η Τσέλσι αντιμετώπισε τη Βαλένθια στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μπλε» πέρασαν από... 40 κύματα, αλλά έφτασαν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου στο Μόναχο, το 2012!  



Τα γκολ του Ντρογκμπά κόντρα στη Βαλένθια (vid)

Οι «μπλε», σε πολύ διαφορετική εποχή για την ιστορία τους και φυσικά με πολύ διαφορετικό ρόστερ από εκείνο του Δεκέμβρη του 2011, ετοιμάζονται για την πρεμιέρα του νέου Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας επιστρέψει φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Την αμέσως προηγούμενη φορά που οι «νυχτερίδες» είχαν ταξιδέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να παίξουν για το Τσάμπιονς Λιγκ, το ημερολόγιο έγραφε 6 Δεκέμβρη του 2011.

Η Τσέλσι, με τον Αντρέ Βίλας – Μπόας στον πάγκο, προτού απολυθεί μετά το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» κόντρα στη Νάπολι στο «Σαν Πάολο», είχαν φτάσει στο τελικό 3-0 με δυο γκολ του Ντρογκμπά και μια ασίστ του Ιβοριανού στον Ραμίρες.

Μάλιστα, σ' εκείνο το παιχνίδι ο Αλμπέρτο Μορένο που τότε αγωνιζόταν στη Βαλένθια, είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Μ' εκείνη τη νίκη, οι Λονδρέζοι είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα νοκ-άουτ του τουρνουά...

Η σύνθεση της Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Τέρι, Κόουλ, Ρομέου, Μεϊρέλες, Ραμίρες (65' Μίκελ), Στάριτζ, Ντρογκμπά (78' Τόρες), Μάτα (84' Μαλουντά)

 

Κώστας Ζάλιαρης