Η χαοτική διαφορά κόστους, ο Μπουέντια και ο ασταμάτητος Πούκι (vid)

Η Νόριτς έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Μπέρνλι το 2015 που ως νεοφώτιστη στην Πρέμιερ Λιγκ καταφέρνει να πάρει νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Σταμάτησε το αήττητο σερί των «πολιτών» στο πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο, η 11άδα των «καναρινιών» κοστίζει ελάχιστα και το δίδυμο των Μπουέντια – Πούκι έχει παίξει καταλυτικό ρόλο.  



Η χαοτική διαφορά κόστους, ο Μπουέντια και ο ασταμάτητος Πούκι (vid)

Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε έκανε το ... πρώτο μπαμ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου με την σπουδαία επικράτηση επί των Πρωταθλητών Αγγλίας, φτάνοντας στο 3-2 και αντέχοντας στα τελευταία λεπτά με τη μαζική άμυνα με όσες αντοχές είχαν απομείνει. Μάλιστα, με δεδομένο πως έλειπε μια 10άδα παικτών από τα πλάνα του Φάρκε και στον πάγκο για να... συμπληρωθεί η 18άδα υπήρχαν δυο τερματοφύλακες, λέει πολλά για το κατόρθωμα της νεοφώτιστης ομάδας και Πρωταθλήτριας της Τσάμπιονσιπ τη σεζόν 2018-2019.

Στο διάβασμα των δύο 11άδων των ομάδων πριν από την έναρξη του ματς, αντιλαμβανόταν κανείς την τεράστια διαφορά στο κόστος των παικτών που ξεκίνησαν για τους δύο αντιπάλους στον αγωνιστικό χώρο του «Κάροου Ρόουντ».

Μόλις στα 6,43 εκατομμύρια λίρες η αξία των 11 που πήραν φανέλα βασικού από τον Φάρκε, στα 406,1 εκατομμύρια λίρες η αξία των λαμπερών αστέρων και back-to-back Πρωταθλητών Αγγλίας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Επιπλέον, μετά και το παιχνίδι με τους «πολίτες», ο Μπουέντια έφτασε πλέον στις 4 ασίστ στις 5 πρώτες αγωνιστικές του κορυφαίου πρωταθλήματος, κάτι το οποίο τελευταία φορά είχε σημειωθεί από τον... Εντέν Αζάρ το 2012 στην πρώτη σεζόν με τη φανέλα της Τσέλσι!

Όσο για τον... GOAT της Νόριτς, όπως τον χαρακτηρίζουν πλέον κάθε φορά οι οπαδοί της ομάδας, Τεέμου Πούκι, μετά και το 6o του γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές, έχει φτάσει πλέον στα επίπεδα του Σέρχιο Αγουέρο, του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών για τη Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Φιλανδός, που μάλιστα στη διακοπή σκόραρε απέναντι σε Ελλάδα και Ιταλία στα προκριματικά του Euro 2020, έχει μοιράσει και δυο ασίστ, πράγμα που ανεβάζει την επίδοσή του στη συμμετοχή στα γκολ της Νόριτς στα 8 τέρματα. Περισσότερα στα πρώτα του πέντε ματς στην Πρέμιερ Λιγκ είχε μονάχα ο Σέρχιο Αγουέρο στο ξεκίνημα της καριέρας του στη Σίτι!

 

Κώστας Ζάλιαρης