Οι «μπλε» είναι... νέοι και ωραίοι!

Η Τσέλσι βαδίζει σε πολύ καινούργια μονοπάτια τη νέα αγωνιστική περίοδο με έναν θρύλο του συλλόγου στην άκρη του πάγκου και όλα μοιάζουν... ονειρικά με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα και με το ρόλο που έχουν τα παιδιά των ακαδημιών στα πλάνα του Φρανκ Λάμπαρντ!  



Οι «μπλε» είναι... νέοι και ωραίοι!

Ο «Φράνκι», έπειτα από μόλις έναν χρόνο εμπειριών στην προπονητική με την εξαιρετική χρονιά που έκανε στη Ντέρμπι Κάουντι, αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε από την Τσέλσι στη μετά – Σάρι εποχή και ανέλαβε μια από τις πιο δύσκολες αποστολές που υπάρχουν στο άθλημα και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι των προπονητών.

Με απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους, με περισσότερους από 40 δανεικούς σκόρπιους ανά την Ευρώπη και την ανάγκη να μειωθούν αυτοί για να προσαρμοστεί η ομάδα στα δεδομένα της FIFA, ο Λάμπαρντ χάραξε έναν δικό του δρόμο και οι νεαροί συνοδοιπόροι του τον δικαιώνουν.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο «Μολινό», η Τσέλσι σκόραρε πέντε φορές, με τον Τάμι Έιμπραχαμ να πρωταγωνιστεί με το χατ-τρικ που πέτυχε, όντας ο νεαρότερος ever που σκοράρει τρεις φορές σε ένα ματς για τους «μπλε» από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, τον συνόδευσαν οι Φικάγιο Τομόρι και Μέισον Μάουντ ώστε ν' ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ και να φτάσουν οι Λονδρέζοι στην 5άρα.

Και τα 11 τέρματα που έχει πετύχει η Τσέλσι στη φετινή Πρέμιερ, είναι... αποτέλεσμα ενεργειών των παιδιών που έχουν δουλέψει, ανατραφεί ποδοσφαιρικά και έχουν αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομών των «μπλε»!

Ο Τομόρι με το τρομερό μακρινό σουτ κόντρα στους «λύκους» σκόραρε για πρώτη φορά, ο Μάουντ έχει δικαιώσει στον απόλυτο βαθμό τον προπονητή του που τον επανέφερε και τον κράτησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να έχει 4 τέρματα, ενώ, ο Τάμι Έιμπραχαμ έφτασε στα 7 γκολ, τα οποία έχει πετύχει σε τρεις αναμετρήσεις (Νόριτς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουλβς).

Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως ο μέσος όρος ηλικίας των σκόρερ της Τσέλσι φτάνει στα 21 χρόνια και 124 ημέρες, ένας αριθμός που είναι ο μικρότερος που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στις 98 ομάδες των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Το μέλλον τους ανήκει... Είναι νέοι, ωραίοι και «μπλε»!

Κώστας Ζάλιαρης