Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 2-1 (Ημίχρονο - Vids)

Με σκορ 2-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο του «Άνφιλντ» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νιούκαστλ για την 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 2-1 (Ημίχρονο - Vids)

Οι «καρακάξες» κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ στο 7ο μόλις λεπτό! Ο Άτσου κατέβασε με το στήθος την μακρινή μπαλιά του Σαρ και βρήκε στα αριστερά τον Βίλεμς, ο οποίος έφερε την μπάλα στο δεξί και «έγραψε» το 1-0 με δυνατό σουτ.

Οι «κόκκινοι» παρέμεναν… άχρωμοι και δεν κατάφεραν να προσδώσουν το στοιχείο της φαντασίας σε ό,τι κι αν προσπάθησαν να δομήσουν μέχρι το 20ο λεπτό αλλά από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα τα πράγματα άλλαξαν…

Στο 26’ ο Μάτιπ ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Λάσελς εντός περιοχής αλλά ο Άντρε Μάρινερ έδειξε «παίζεται». Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο ο Μανέ ισοφάρισε με όμορφο κοντρόλ και πλασέ. Μια φάση που προέκυψε ύστερα από υπέροχη προσπάθεια του Ρόμπερτσον.

Άτυχη στιγμή για τον Οριγκί στο 37ο λεπτό, ο οποίος εγκατέλειψε το ματς λόγω μυϊκού προβλήματος τραυματισμού. Ο Φιρμίνο που τον αντικατέστησε ήταν αυτός που σημάδεψε τον Μανέ με κάθετη μπαλιά, με τον Σενεγαλέζο να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 40ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την αφελή έξοδο του Ντουμπράφκα.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Άντριαν, Αλεξάντερ- Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Τσάμπερλεϊν, Μανέ, Οριγκί (37’ Φιρμίνο), Σαλάχ

Νιούκαστλ: Ντουμπράφκα, Κραφτ, Λασέλς, Σαρ, Νταμέ, Ατσού, Χέιντεν, Σέλβι, Βίλεμς, Αλμιρόν, Τζοέλινγκτον

Γιάννης Τζιουμακλής