Η Τσέλσι δεν αντέχει να χάσει και τον Καντέ...

Αζάρ και Κουρτουά συζητούν για το ενδεχόμενο να βάλουν στην παρέα τους στη Μαδρίτη και τον Ενγκολό Καντέ, σε μια υπόθεση που μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στη Ρεάλ, αλλά μπορεί να προκαλέσει ακόμα περισσότερα στην Τσέλσι... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Η Τσέλσι δεν αντέχει να χάσει και τον Καντέ...

Ο Ενγκολό Καντέ είναι ένας ακούραστος εργάτης. Από τους ποδοσφαιριστές που πραγματικά θυσιάζονται για την ομάδα. Μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις ως «κόφτης» και τα διαδοχικά πρωταθλήματα με Λέστερ και Τσέλσι το 2016 και το 2017, έμαθε νέα πράγματα και μια νέα θέση στον αγωνιστικό χώρο με νέες ευθύνες και καθήκοντα, στη συνεργασία που είχε στους «μπλε» με τον Μαουρίτσιο Σάρι. Τώρα, με τον Φρανκ Λάμπαρντ, φροντίζει να εκμεταλλευτεί όλα όσα έχει μάθει και όλα εκείνα για τα οποία δεν παραπονέθηκε ποτέ. Απλά έσκυψε το κεφάλι και τα φρόντισε να τα κάνει όσο πιο καλά μπορούσε.

Είναι τρομερό αυτό που είχε κάνει και στον τελικό του Super Cup Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη, όταν πριν από το ματς με τη Λίβερπουλ ήταν αμφίβολος, αλλά όχι μόνο έπαιξε, έβγαλε και τα 120 λεπτά του αγώνα μαζί με την παράταση, ακόμα κι αν είχε πει στον Λάμπαρντ στην ανάπαυλα του εξτρά ημιώρου πως δεν άντεχαν άλλο τα πόδια του για να παίξει. Και παρ' όλα αυτά, κατάφερε να κάνει όσα σπριντ χρειαζόταν και έπρεπε, προς όφελος της ομάδας, ακόμα κι αν αυτό εμπεριείχε ρίσκο για τη δική του σωματική κατάσταση.

Ο Εντέν Αζάρ και ο Τιμπό Κουρτουά, οι πρώην συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησαν κουβέντα για το ενδεχόμενο να προσθέσουν στην παρέα τους και τον Ενγκολό Καντέ, στην Μαδρίτη, με το συγκεκριμένο σενάριο να είναι τέτοιο που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι τα στέρεα και γερά σπίτια, χτίζονται από τα θεμέλια κι όχι από το ρετιρέ.

Τέτοιο, γερό θεμέλιο είναι και ο Καντέ αυτή τη στιγμή, θυμίζοντας αρκετά την περίπτωση του Κλοντ Μακελελέ, που επίσης ήταν ποδοσφαιριστής ο οποίος θυσιαζόταν για την ομάδα του. Ο παλαίμαχος Γάλλος άσος, όταν το 2003 έφυγε από τη Ρεάλ και μετακινήθηκε στην Τσέλσι, είδε ολόκληρο το σύστημα των «γκαλάκτικος» να... καταρρέει δίχως τη δική του παρουσία και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί τώρα στους Λονδρέζους, σε περίπτωση που χαθεί ο Καντέ.

Αυτή τη στιγμή, ο χαφ της Τσέλσι μοιάζει να είναι ο ιδανικός διάδοχος του Μακελελέ σε αυτό τον συγκεκριμένο ρόλο, ωστόσο, ενώ μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στη «βασίλισσα» μια πιθανή μελλοντική μετακίνησή του εκεί, μπορεί να προκαλέσει άλλα τόσα και ν' ανοίξει ρήγματα στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ούτε για αστείο η σκέψη να μην υπάρχει ο Καντέ στους «μπλε»...