Πριν το Κόσοβο, η Αγγλία είχε δεχθεί γκολ στο... 8ο δευτερόλεπτο!

Κι όμως, το γκολ που πέτυχαν οι Κοσοβάροι στο 34ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με την Αγγλία έπειτα από το λάθος του Μάικλ Κιν στο Σαουθάμπτον, δεν είναι το πιο γρήγορο που έχουν δεχθεί τα «λιοντάρια». Έχουν δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα τους και στα πρώτα... 8 δευτερόλεπτα!  



Πριν το Κόσοβο, η Αγγλία είχε δεχθεί γκολ στο... 8ο δευτερόλεπτο!

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε ουσιαστικό βήμα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 διατηρώντας το απόλυτο έπειτα και από τα ματς του Σεπτέμβρη στην προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Μετά το 4-0 επί της Βουλγαρίας στο «Γουέμπλεϊ», ήρθε ένα τρομερά άνετο 5-3 επί του Κοσόβου, ακόμα κι αν ο Τζόρνταν Πίκφορντ μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του μόλις έπειτα από 34 δευτερόλεπτα αγώνα!

Η λανθασμένη μεταβίβαση του Μάικλ Κιν στο κέντρο της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Βαλόν Μπερίσα να σκοράρει, όμως, δεν είναι αυτό το πιο γρήγορο γκολ που έχει δεχθεί η εθνική ομάδα της Αγγλίας!

Το Σαν Μαρίνο μπορεί να αισθάνεται περήφανο για το επίτευγμά του από παιχνίδι της 17ης Νοεμβρίου του... 1993, όταν τότε, έπειτα από 8,3 δευτερόλεπτα σε ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994, ο Στιούαρτ Πιρς έκανε λάθος και ο Ντάβιντε Γκουαλτιέρι σκόραρε για να βάλει μπροστά το αουτσάιντερ της αναμέτρησης!

Όπως και το φετινό ματς με το Κόσοβο ανέβηκε μέχρι το 5-3, έτσι και τότε, η Αγγλία είχε καταφέρει μετά από το αρχικό σοκ ν' αντιδράσει και να ξεσπάσει φτάνοντας στο εξωπραγματικό 7-1.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης