Ένα βράδυ σε παμπ, μια τεράστια εμπειρία για τον Τσάμπερλεϊν

Ο ¶λεξ – Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν πήρε ένα τεράστιο μάθημα με μια πολύ απλή του κίνηση. Προτίμησε μια νύχτα να δει ματς της εθνικής ομάδας της Αγγλίας σε μια παμπ παρέα με οπαδούς και κατάλαβε τελικά πόσο σημαντικό είναι για το έθνος να στηρίζει και να βλέπει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας να φτάνει σε επιτυχίες.  



Ένα βράδυ σε παμπ, μια τεράστια εμπειρία για τον Τσάμπερλεϊν

Μέσα στο 2018, προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ βρέθηκε ένα βράδυ σε μια παμπ για να δει ματς της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, όταν φυσικά εκείνος δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Και κάτι τέτοιο, που ακούγεται τόσο απλό, τον έκανε να συνειδητοποιήσει κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο ίσως να λαμβάνεται απ' όλους ως δεδομένο, αλλά θα έπρεπε να έχει τρομερή σημασία σε κάθε ευκαιρία...

«Ήταν η πρώτη μου φορά που έβλεπα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με οπαδούς, με τους οποίους στηρίζαμε την ίδια ομάδα. Πάντοτε είμαι είτε στο γήπεδο είτε στο σπίτι. Ήμουν... σοκαρισμένος. Σκεφτόμουν “σκα@$%@% λείπω από κάτι σπουδαίο, είναι ιδιαίτερο αυτό...”. Βλέποντας τι πραγματικά σημαίνει για τον κόσμο η εθνική ομάδα, πως βιάζονταν όλοι να γυρίσουν από τις δουλειές τους για να δουν το παιχνίδι της εθνικής ομάδας, με τα πουκάμισά τους που δεν είχαν προλάβει να αλλάξουν, με τις κοπέλες τους...

Όλο αυτό, με το βίωμα που είχα, με έκανε να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι πράγματι να παίζεις για την εθνική ομάδα της πατρίδας σου...» ήταν τα λόγια του.

Κώστας Ζάλιαρης