Γίνονται «μεταγραφές» στις εθνικές ομάδες;

Η απάντηση είναι ναι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά… ναι! Με αφορμή των πρωταθλημάτων με αφορμή τα προκριματικά του Euro 2020, εμείς μαζέψαμε τις χαρακτηριστικότερες και σας τις παρουσιάζουμε! Από τον μέγιστο «γυρολόγο», Αλφέντο Ντι Στέφανο, έως τον σημερινό, Ντιέγκο Κόστα!  



Γίνονται «μεταγραφές» στις εθνικές ομάδες;

-Αλφρέντο Ντι Στέφανο (Αργεντινή, Κολομβία, Ισπανία)

Το είχε στο… αίμα του να αλλαξοπιστεί! Όχι μόνο είχε προκαλέσει χαμό με την ταυτόχρονη υπογραφή του σε συμβόλαιο της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, ο εμβλητικός αρχηγός της «Βασίλισσας» άλλαζε και τις εθνικές ομάδες  σαν τα πουκάμισα! Από το 1947 έως το 1961 ο Ντι Στέφανο αγωνίστηκε σε τρία διαφορετικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα! Το 1947 αγωνίστηκε έξι φορές με τη φανέλα της Αργεντινής, σημείωσε έξι γκολ και την οδήγησε στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα. Αργότερα προσέφερε σε τέσσερα ματς τις υπηρεσίες του στην Κολομβία, ενώ μόλις απέκτησε την ισπανική υπηκοότητα το 1956 αγωνίστηκε για χάρη των Ισπανών!

- Φέρεντς Πούσκας (Ουγγαρία και Ισπανία)

Αποτέλεσε μέλος του μεγαθήριου της εθνικής Ουγγαρίας, σημειώνοντας 85 γκολ σε 84 συμμετοχές. Ήθελε, όμως, να κάνει μια… αλλαγή και για αυτό- όπως πάνω κάτω συνέβη και με τον Ντι Στέφανο- φόρεσε για τέσσερις φορές τα χρώματα των Ισπανών, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει (1962).

-Τιάγκο Μότα (Βραζιλία, Ιταλία)

Ο νυν μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν γεννήθηκε στο Σάο Πάουλο και όπως λογικό, γρήγορα φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο της Βραζιλίας. Δύο φορές αγωνίστηκε όλες και όλες με τη «σελεσάο», στο Γκολντ Καπ του 2003, όμως αργότερα αποφάσισε να αλλάξει υπηκοότητα! Ο παππούς του ήταν Ιταλός, εξου και η καριέρα που έκανε με την εθνική Ιταλίας.

-Ντιέγκο Κόστα (Βραζιλία, Ισπανία)

Ο Κόστα έγινε εχθρός ενός ολόκληρου έθνους όταν αποφάσισε να… προδώσει τη Βραζιλία για να παίξει στην εθνική Ισπανίας! Το τάιμινγκ ήταν το χειρότερο, αφού το 2014 το Μουντιάλ έγινε στην πατρίδα του, με τους Βραζιλιάνους να τον αποδοκιμάζουν.

- Ζερμέιν Τζόουνς (Γερμανία,ΗΠΑ)

Και όμως ο έμπειρος μέσος κατάφερε να… τρυπώσει στην εθνική Γερμανίας. Οι μόλις τρεις συμμετοχές, ωστόσο, δεν του άρεσαν και έτσι αποφάσισε να φορέσει τη φανέλα των ΗΠΑ! Ήδη μετρά πάνω από 50 εμφανίσεις και παρουσία σε Μουντιάλ.