Ιστορικό… 13άρι για τη Λίβερπουλ, πρώτος ο Κλοπ!

Ιδιαίτερο ήταν για τη Λίβερπουλ και τον Γιούργκεν Κλοπ το χθεσινό διπλό επί της Μπέρνλι (3-0). Με τη νίκη αυτή οι «κόκκινοι» έγραψαν ιστορία, αφού για πρώτη φορά έφτασαν τις 13 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στον Γερμανό τεχνικό να πιάσει και εκείνος κορυφή!  



Ιστορικό… 13άρι για τη Λίβερπουλ, πρώτος ο Κλοπ!

Μέχρι πρότινος το ρεκόρ κρατούσε η Λίβερπουλ του Κένι Νταλγκλίς, που το 1990 σταμάτησε στις 12 νίκες. Οι «reds» του Κλοπ, ωστόσο, ισοφάρισαν τη συγκεκριμένη επίδοση με τη νίκη τους επί της Άρσεναλ την προηγούμενη αγωνιστική και χθες κατέρριψαν το ρεκόρ με το άνετο 3-0 σε βάρος της Μπέρνλι!

Μάλιστα εφόσον συνεχίσουν στον… ίδιο δρόμο και την επόμενη αγωνιστική, θα γίνουν η πρώτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που έχει κατορθώσει τις 14 συνεχόμενες νίκες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται μαζί με την Τότεναμ, η οποία το 1960 είχε φτάσει επίσης τις 13 σερί στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα η επίδοση αυτή έδωσε την ευκαιρία στον Κλοπ να καθίσει και εκείνος στην πρώτη θέση με τους προπονητές που έχουν τα περισσότερα συνεχόμενα τρίποντα. Δεύτερος έπεσε ο Κένι Νταλγκλίς (12) και τρίτος ο Μπομπ Πέισλι με τον Μπρένταν Ρότζερς (11).